LEWIS HAMILTON po koronavirusu: Bodo pljuča zdržala celo DIRKO?

Avtor prispevka: , objavljeno 13. decembra 2020 .

Na prejšnji dirki VN Sakhirja Lewisa Hamiltona zaradi koronavirusa ni bilo, toda na finalni prireditvi sezone 2020 v Abu Dabiju pa je želel na vsak način biti zraven. Po včerajšnjih kvalifikacijah je Britanec deloval zelo slabotno. Govoril je tiho, nekajkrat zakašljal in priznal, da ni pri vseh svojih močeh.

Hamilton je povedal: “Čutim z vsemi ljudmi, ki so trpeli zaradi koronavirusa in trpim z vsemi, ki so zaradi te bolezni izgubili svoje drage. To je zares grozljiv virus. Nisem še pri sto odstotkih, to čutim v svojih pljučih. Toda saj veste, kako je z dirkači. Ti bo vozili tudi z eno roko. Na srečo, tako hudo pri meni ni, vendar mi je jasno, da je pred mano ena izmed najtežjih dirk.

Lewis Hamilton je priznal, da ni pri vseh svojih močeh, a kljub temu mu je uspel odličen rezultat na kvalifikacijah. Povsem drugače naj bi bilo na dirki, saj ne ve, če bodo njegova pljuča zdržala celotno razdaljo finalna letošnje sezone.

Pri običajnem trajanju dirke v Abu Dabiju to traja nekje 90 minut. Ali bo telo Lewisa Hamiltona ta napor sploh zdržalo, potem ko je, kar je tudi sam povedal, deset dni večinoma preležal v postelji? “Nekako bom že uspel odpeljati to dirko, dal bom vse od sebe. Toda eden izmed simptomov koronavirusa je, da ti virus jemlje energijo. Poskušal bom veliko spati, vendar pa opažam, da ne okrevam tako hitro po bolezni kot drugače. Zagotovo nisem na telesno tako pripravljen kot na prvi dirki v Bahrajnu.

Vsekakor se postavlja vprašanje, zakaj se je potem sploh vrnil v dirkalnik, če ni stoodstotno pripravljen in če na vsaki dirki daje od sebe 110%? Ker navijači ga poznajo, da vedno da maksimum, kar pa tokrat ne bo primer. Če pa bo dirko dobil, pa se bodo znova pojavila vprašanja o njegovem delovnem orodju.              

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish