Lewis Hamilton bi se rad vrnil v Južno Afriko

Avtor prispevka: , objavljeno 31. oktobra 2021 .

Lewis Hamilton bi na koledarju dirk Formule 1 rad videl Južno Afriko, ki se je od prvenstva poslovila pred skoraj 30 leti. Na koledarju dirk F1 bomo letos prvič videli dirki v Savdski Arabiji ter Katarju, prihodnje leto pa v Miamiju, Hamilton pa si želi, da bi se prvenstvo ustavilo tudi v Južni Afriki, kjer je na dirkališču Kyalami, ki je od leta 2014 v lasti nemškega Porscheja, leta 1993 potekala zadnja dirka Formule 1 do zdaj.

“Južna Afrika mi je zelo pri srcu in zdi se mi najbolj pomembno, da se vrnemo v Južno Afriko, kjer veliko ljudi spremlja ta šport, zato bi bilo lepo poudariti, kako lepa je njihova domovina,” meni Britanec.

Kyalami bi se v prvenstvo Formule 1 lahko vrnil že v sezoni 2023, tako vsaj načrtuje Warren Scheckter, direktor podjetja SAGP, podjetja ki skrbi za izvedbo dirke, ter nečak edinega južno-afriškega svetovnega prvaka F1, Jodya Scheckterja. Dirkališče Kyalami je bilo leta 2015 prenovljeno, zato je po mnenju Scheckterja najbolj primerno prizorišče za dirko v Južni Afriki.

“Ciljali smo na sezono 2022, toda bolj realno je, da se koledarju dirk pridružimo v sezoni 2023. Lepo je, da tako znan in vpliven dirkač, kot je Lewis Hamilton, podpira našo dirko. Formula 1 ima bogato zgodovino v naši državi, imela je svoje prvenstvo pri nas, ter našega svetovnega prvaka, zato F1 spremlja veliko naših rojakov. Dirkališče je povsem pripravljeno in je zelo blizu zahtevanih standardov Formule 1. Dirka v Južni Afriki bi v šport vnesla še več raznolikosti na vseh nivojih.”

ki mu je všeč tudi širitev Formule 1 v Združene Države Amerike. “Dirka za veliko nagrado ZDA je super, država pa je tako velika, da ena sama dirka pravzaprav ni dovolj, da bi se F1 vključila v športno kulturo, ter privabila gledalce. Potrebujemo vsaj dve dirki, toda obstaja še toliko lepih mest, kjer bi lahko vozili dirke. Dirka v Austinu je neverjetna, prav tako bo neverjetna dirka v Miamiju, ne vem, kje bo potekala tretja, vendar ji ne nasprotujem. Prav prijetno je imeti mini prvenstva na kontinentih in mislim, da to tudi koristi športu.”

S Hamiltonom se strinja tudi Charles Leclerc, ki bi bil vesel tretje dirke v ZA, kakor tudi dirke v Južni Afriki. “Formula 1 iz leta v leto postaja večja po zaslugi Netflixove serije,” meni Monačan, sicer dirkač moštva Ferrari. “Strinjam se z Lewisom, kar se tiče Afrike. Lepo bi bilo imeti dirko tudi tam.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj