Letošnji Hondin motocikel je na Sachsenringu slabši

Avtor prispevka: , objavljeno 13. julija 2018 .

Honda na stezi Sachsenring ni bila poražena od leta 2009, ko je zmago slavil Valentino Rossi, po treh zaporednih zmagah Danija Pedrose od 2010 do 2012 pa je sledil niz petih zaporednih zmag Marca Marqueza, toda aktualni svetovni prvak pravi, da bo težko nadaljeval zmagovalni niz, saj je letošnji motocikel Honde bolj univerzalen za vse steze, zato so njegove prednosti na favoriziranih stezah manjše.

“Močne točke tega motorja so letos tu manj očitne, šibke pa precej bolj,” je povedal Španec. “Imamo konstanten motocikel, toda včasih smo bili na tej stezi zelo močni na nekaj področjih, kar kaže tudi dosežek (Takaakija) Nakagamija, ki je zelo hiter na lanskem motorju. Z letošnjim motorjem smo morda izgubili nekaj malega, toda zavedati se je treba, da je v sezoni 19 dirk. Bomo videli. V nedeljo bomo poskušali zmagati. Toda če zmaga ne bo dosegljiva, bomo morali pomisliti na prvenstvo, kjer imamo 41 točk prednosti, kar je najpomembneje.”

Kljub vsemu pa Marquez ni bil preveč zaskrbljen, saj je proste treninge posvetil simulacijam dirke, na katerih je na prvem treningu uporabil eno mehko, na drugem pa eno srednje trdo zadnjo gumo. “Tako smo načrtovali,” je pojasnil. “Svoje delo smo osredotočili na dirko, kot vedno ob petkih. Na koncu treninga nismo uporabili nove mehke zadnje gume, zato tudi nisem izboljšal svojega časa. Toda to smo tudi načrtovali, saj je bila naša prioriteta drugo, kot najhitrejši čas.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish