Letošnja druga zaporedna dvojna zmaga za OPV Šport

Avtor prispevka: , objavljeno 9. junija 2016 .

Po dvojni zmagi na Fuchs rallyju Velenje, ko sta posadki Martin Mlinar – Miran Mlinar in Rok Turk – Martina Lazar osvojili zmagi v diviziji 1 in diviziji 2, je posadkama OPV Športa enak odličen dosežek uspel tudi minuli vikend na 6. rallyju Vipavska dolina. Rok in Martina sta se poleg zmage v svoji divizji tudi v skupni razvrstitvi rallyja uvrstila visoko, končala na stopničkah in odnesla domov pokala za 3. mesto.

Drseča asfaltna podlaga, predvsem na znamenitih Žabljah, je dirkačem postregla z zahtevnimi pogoji, dodatno pa je vse skupaj popestril še sobotni popoldanski naliv. A navijači, ki so v velikem številu pospremili vrnitev rallyja v Ajdovščino, so lahko več kot uživali v dirkaških predstavah, obenem pa poskrbeli za fantastično vzdušje tako v servisni coni kot tudi na hitrostnih preizkušnjah ter ceremonialnem startu in cilju.

Jure Jereb in Jani Drnovšček sta rally na petkovem krožnem super specialu začela z odpeljanim krogom premalo, kar vsekakor ni bilo v načrtu. To je pomenilo velik časovni pribitek že takoj na začetku, a sta v soboto z dobrim ritmom s 26. mesta v divizji 1 napredovala na končno 12. Hitre vožnje pa je ponovno prikazal tudi Simon Mlinar, ki je bil najhitrejši med vozniki do 21 let, skupaj s sovoznikom Rokom Nartnikom pa sta v diviziji 1 rally Vipavska dolina končala na 6. mestu.

Državno prvenstvo se bo prvi vikend v juliju nadaljevalo z rallyjem Železniki.

18 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje