Letošnja dirka v Nemčiji zopet pod vprašajem

Bernie Ecclestone
Avtor prispevka: , objavljeno 2. februarja 2015 .

Nemčija bi lahko letos ostala brez svoje dirke, je opozoril šef formule ena, Bernie Ecclestone. 84-letni Britanec je odgovarjal na vprašanja v zvezi z njegovim komentarjem, da letos v Nemčiji ne bo dirke, saj je bil obisk v Hockenheimu lani slabši od pričakovanega in da prireditev kot taka ni ekonomsko izvedljiva.

“kdo ve, v Nemčiji sta dve dirkališči. Počakajmo in bomo videli,” je dejal Ecclestone. “Ne kaže najbolje. Pravzaprav lahko rečemo, da je dirka malo verjetna, toda poskušamo jo rešiti. Ne želim je izgubiti, to je zagotovo. Trudimo se po najboljših močeh.”

Letošnja VN Nemčije naj bi potekala na Nurburgringu, ki je do zdaj izmenično vsako drugo leto s Hockenheimom pripravljal dirke, toda zaradi težav prvega dirkališča, je Ecclestone prejšnji mesec napovedal, da bo tudi letos dirko gostil Hockenheim, čeprav je priznal, da s tamkajšnjimi organizatorji še ni podpisane nobene pogodbe.

Ker se letošnja sezona začne že prihodnji mesec, je Ecclestone namignil, da imajo Nemci le še nekaj tednov, da podpišejo pogodbo, sicer bo na letošnjem koledarju le še 19 dirk.

Nemčija gosti dirke formule ena že vse od leta 1960, obe omenjeni stezi pa imata bogato dirkaško zgodovino.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo