Letos bo blestelo moštvo Williams

Avtor prispevka: , objavljeno 5. marca 2014 .

Jenson Button sicer ni povsem prepričan o razmerju moči med ekipami po letošnji zimi, toda Britanec ocenjuje, da bosta moštvi Mercedes in Williams letos v samem vrhu.

Felipe Massa je z Williamsovim letošnjim dirkalnikom postavil najboljši čas zadnjega dne testiranj v Bahrajnu, le malo pa je za njim zaostal Lewis Hamilton z Mercedesom. “Letošnja zima je bila za nekatere težka, kar se tiče odpeljanih kilometrov,” je dejal Button. “Toda dve ekipi, ki sta delovali močni in konstantni sta Mercedes in Williams. Ni dobro biti za določenimi ekipami, toda srečen sem, ko vidim, da ima moštvo Franka Williamsa zaenkrat konkurenčen dirkalnik. Mislim, da sta ti dve moštvi trenutno v vrhu.

Button je pojasnil, da pri McLarnu izboljšav dirkalnika niso mogli preizkusiti. “Imeli smo nekaj težav, zato kljub nameščenim izboljšanim delom, le teh nismo uspeli preizkusiti, zato ne vemo, kako dobri smo. Williams in Mercedes sta bila močna kar se tiče zimskih testiranj, toda vprašanje je, če se bo takšno razmerje kazalo tudi v Melbournu, ki je precej drugačen od Bahrajna.”

Britanec ne dvomi niti v hitrost Red Bullovega dirkalnika RB10, je pa dejal, da bodo Avstrijci težko odpeljali celotno dolžino dirke, potem ko sta Sebastian Vettel in Daniel Ricciardo med testiranji doživela nemalo okvar dirkalnika. “Na kvalifikacijah bodo zelo dobri, vprašanje pa je, če bodo uspeli priti do cilja,” meni dirkač McLarna. “Vsaka ekipa težko doseže cilj dirke, še posebej na začetku sezone. Če pa ti uspe dirko končati, so verjetnosti za točke zelo dobre,” trdi Button, ki je dodal, da bi ekipi Marussia in Caterham na tak način lahko osvojili prve točke v formuli ena. “Manjše ekipe imajo v takšnih primerih najboljše možnosti doseči točke. Začetek sezone bo težak, zanesljivost dirkalnika je ključna, toda za zmago zanesljivost ne bo dovolj. Potrebuješ tudi konkurenčen dirkalnik in ekipo, ki dobro ve, kaj je potrebno za zmago,” je zaključil Button.