Leta 2016 se obeta VN Katarja

Avtor prispevka: , objavljeno 10. februarja 2015 .

Katar bi lahko bil vključen na koledar dirk Formule 1 za sezono 2016. Pogajanja med organizatorji in Berniejem Ecclestonom so že dosegla visoko stopnjo.

Organizatorji so izrazili željo, da bi se gostili dirko v najvišjem razredu motošporta, a je odločitev delno odvisna od Bahrajna, ki bi na nek način lahko vložil veto, da prepreči še eno dirko, ki bi potekala na tistem delu sveta poleg njihove in Abu Dabija. Vendar Nasser bin Khalifa Al-Attiyah, predsednik katarske motošportne zveze in podpredsednik FIA, vztraja, da obstaja možnost podpisa pogodbe za sezoni 2016 in 2017. Pravi: “Zaključili smo vse korake in do podpisa nas loči le še nekaj podrobnosti.”

Ni še jasno, ali bi dirka potekala na stezi Losail International Circuit, ki bi moral pridobiti licenco za gostitelja F1, ali bi naredili ulično dirko. Če pa se bo Katar res pridružil koledarju, bo to pomenilo natrpan urnik, saj naj bi že tako gostili dve novi dirki, Azerbajdžan in New Jersey, možen pa je tudi povratek Velike nagrade Indije.

Foto: Qatar Losail

0 0 glasovi
Oceni komentar