Leimer na prvem prostem treningu z Marussio

Avtor prispevka: , objavljeno 23. julija 2015 .

Fabio Leimer bo tekom vikenda na Madžarskem prvič sedel za volan dirkalnika Formule 1, saj so ga pri Marussii angažirali za prvi prosti trening.

Šestindvajsetletnik, prvak serije GP2 v sezoni 2013, se je moštvu kot uradni rezervni dirkač pridružil pred Veliko nagrado Kanade, v petek dopoldne pa bo nastopil namesto Roberta Merhija.

“Leimerju smo ponudili priložnost, ki smo jo načrtovali, saj že nekaj časa delamo skupaj. Z veseljem smo ga pozdravili med nami na zadnjih nekaj dirkah. Zanimivo bo pridobiti povratne informacije iz njegovega dirkalnika in oceniti njegovo predstavo,” je pojasnil John Booth, šef ekipe Marussia.

Leimer je dodal: “V tem najtežjem vikendu za moštvo sem jim zelo hvaležen, da nadaljujemo z načrtovanim nastopom na prvem prostem treningu. Veselim se priložnosti in upam, da bo pozitivno prispeval k inženirskemu programu ega konca tedna.”

Pri Marussii so odločitev opisali kot načrtovan korak Leimerjevega uvanja v moštvo, kar mu bo pomagalo, da bo pripravljen.

Poleg tega dirkača pa bomo na stezi videli še lanskoletnega prvaka serije GP2, Jolyona Palmerja, ki bo še enkrat vozil z Lotusom.