Legendarni Michael Schumacher praznuje 53 let

Avtor prispevka: , objavljeno 3. januarja 2022 .

Zaradi svojih dosežkov v Formuli 1 je nekdanji dirkač kraljevega razreda motošporta še vedno navdih za mnoge današnje dirkače polja Formule 1.

Na najpomembnejši razvrstitvi v svetu Formule 1 si Schumacher deli prvo mesto z Lewisom Hamiltonom, oba dirkača sta zbrala sedem naslovov svetovnega prvaka. V življenju je Nemec že legenda, kar dokazuje tudi pogled na nekdanjega dirkača Benettona, Ferrarija in Mercedesa njegovih kolegov in naslednikov v polju Formule 1. Njegova družina ne razkriva veliko o trenutni situaciji Schumacherja. Kar vemo, je to, da je še vedno živ in da je danes dopolnil 53 let.

Za to priložnost se je twitter poglobil v izjave dirkačev iz preteklosti in v objavah navedel, kaj Michael Schumacher še vedno pomeni za dirkače in šport. Njegov sin Mick, ki bo letos v ekipi Haas opravil svojo drugo sezono Formule 1, pravi: “Moj oče je moj vzornik. Še posebej spoštujem to, kar je dosegel. Za to se je moral trdo potruditi, nič mu ni bilo dano. To me zelo navdušuje.

Njegov rojak in prav tako nekdanji dirkač Ferrarija Sebastian Vettel je povedal: “Michael je bil zame vedno velik navdih. Ne samo, ko sem ga videl dirkati kot otrok, temveč tudi ko sem ga spoznal osebno in postal njegov prijatelj. V mojih očeh ostaja največji!” Zdajšnji dirkač Ferrarija Charles Leclerc pravi, da ima dva vzornika. “Ayrton Senna in Michael Schumacher. Nikoli si nisem mislil, da bom dirkal za isto ekipo kot nekoč on.

https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1477943033010262016

Max Verstappen je Schumacherja spoznal že v mladosti, saj sta bil oče Jos Verstappen in Michael Schumacher prijatelja. Nizozemec se spominja določenih vikendov. “Star sem bil tri ali štiri leta. Vem le, da je bil zame stric Michael. Bil je prijazen in ekstremen družinski človek. To se zelo dobro vidi na fotografijah in filmih, ki jih imamo doma. Na te vikende imam še vedno zelo lepe spomine.

Lewis Hamilton je v pogledu števila naslovov svetovnega prvaka enak Schumacherju. Britanec je povedal: “Spomnim se prvega skupnega nastopa na stezi. To je bilo v okviru testiranj leta 2006. Zame je bilo nerealno, da sem na stezo zapeljal zraven njega. Pred tem pa sem v računalniških igricah vozil kot Michael.”                           

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish