Legendarni Kristensen se poslavlja od dirkanja

Avtor prispevka: , objavljeno 19. novembra 2014 .

Devektratni zmagovalec slovite vzdržljivostne dirke 24 ur Le Mansa, Tom Kristensen je napovedal svoje slovo od sveta dirkanja. 47- letni Norvežan, ki je lani z Allanom McNishem in Loicom Duvalom osvojil svetovno vzdržljivostno prvenstvo (WEC), bo 30. novembra v Braziliji odpeljal svojo zadnjo dirko.

“Ta dan je moral priti,” je dejal Kristensen. “Audiju in vsem osebju se lahko le zahvalim za vse vesele trenutke. Imel sem posebno čast, da sem vozil za najboljše moštvo in najboljšega proizvajalca avtomobilov zadnjih 15 let. Sodeloval sem z odličnimi moštvenimi kolegi in drugimi fantastičnimi ljudmi. Z Audijem sem osvojil številne naslove in dirke, pa tudi doživel nekaj nepozabnih, čustvenih trenutkov. Takšnega niza zmag na 24 urah Le Mansa ne bi mogel doseči brez Audija.”

Kristensen je v Le Mansu zmagal šestkrat zapored med leti 2000 in 2005, na dirki pa je slavil tudi leta 1997, 2008 in 2013. Svojih vezi z Audijem pa ne bo pretrgal, saj bo ostal njihov ambasador.

“Audi Sport je z odhodom Toma veliko izgubil, izgubila pa je tudi celotna scena vzdržljivostnih dirk. Razumemo njegovo odločitev za odhod, ko je na vrhuncu kariere. Tom je zadnji član Audijeve prve generacije v dirkanju s prototipi. Letos je nastopal kot aktualni prvak in pokazal, da je še vedno eden najhitrejših in najboljših dirkačev. Pogrešali ga bomo kot dirkača, še vedno pa nas bo podpiral s svojimi izkušnjami in osebnostjo,” je povedal šef Audi Motorsporta, Wolfgang Ullrich.

0 0 glasovi
Oceni komentar