Lecrec: Žal mi je za ekipo

Avtor prispevka: , objavljeno 17. novembra 2019 .

Charles Leclerc je bil po dirki zelo razočaran potem, ko jo je zaradi trčenja s Sebastianom Vettelom predčasno zaključil.

Do trčenja je prišlo pet krogov pred koncem, ko je Monačan z lepim manevrom v prvem zavoju ugnal moštvenega tekmeca. Ta je želel izgubljeno mesto tako pridobiti nazaj z napadom pred četrtim zavojem. Nemec je že uspešno prehitel Monačana vendar pa je tik pred zaviranjem zapeljal nekoliko v levo, ob tem pa zadel v Leclercov dirkalnik. Rezultat tega je bil katastrofalen za moštvo iz Maranella, saj sta morala oba dirkača zaradi poškodb dirkalnikov odstopiti.

“Resnično mi žal za moštvo. Odstop obeh dirkačev – tega si niso zaslužili. Do tistega trenutka sem imel zelo dobro dirko. Kljub temu pa danes ne morem najti pozitivnih stvari,” je bil po dirki razočaran Leclrec.

“Z moje strani, uspel mi je dober manever v prvem zavoju. Pričakoval sem, da bo Sebastian po ravnini poizkusil z napadom zato sem zaprl notranjo stran, on pa je tako šel po zunanji. Ob prehitevanju me je želel nekoliko stisniti na notranjo stran in sva trčila.”

Leclerc je kljub temu zatrjuje, da incident ne bo vplival na njun odnos saj sta kot pravi oba dovolj odrasla, da bosta znala to pustiti za seboj.

Vodja moštva Mattia Binotto je prepričan, da mora vsak od njiju prevzeti svoj del odgovornosti.

 

“Mislim, da mora vsak prevzeti del krivde za trčenje, toda ne želim še prehitro ocenjevati.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish