Leclercu tudi drugi trening Monte Carla

Avtor prispevka: , objavljeno 28. maja 2022 .

Charles Leclerc in Ferrari sta trdno odločena, da si v soboto na kvalifikacijah privozita najboljši štartni položaj,  v nedeljo pa kot prva prečkata ciljno črto. Tako teorija, tako načrt, kakšna bo realnost, pa bomo pametnejši jutri in v nedeljo.

A sodeč po predstavah rdečih in predvsem Leclerca na obeh treningih, lahko brez slabe vesti potrdimo njihovo vlogo favorita. Tokrat na drugem treningu sta bila oba dirkalnika ekipe iz Maranella praktično v svoji ligi. Za rdečima Ferrarijema najdemo oba Red Bulla, ki tokrat nista mogla dohajati tempa dirkalnika F1-75.

https://twitter.com/F1/status/1530219221170499589
Charles Leclerc je trdno odločen, da v nedeljo razveseli domače navijače.

In medtem ko je George Russell kljub težavam znova uspel odpeljati vzpodbuden trening, pa se je Lewis Hamilton tudi tokrat mučil in za svojim moštvenim kolegom zaostal dobrih osem desetink sekunde. Hitro pa je današnji trening končal Daniel Ricciardo, ki je v predelu bazena treščil v zaščitno ogrado.

Rezultat

Če je Ferrari na prvem treningu stavil na srednjo zmes, je tokrat bil dirkalnik v glavnem obut v gume z rdečo oznako. In s to zmesjo je Charles Leclerc odpeljal tudi svoj najhitrejši krog v času 1:12.656 minute. Za samo dobre štiri stotinke sekunde je za njim zaostal moštveni kolega Carlos Sainz, ki se je poleg Leclerca edini spustil pod mejo 1:13 minute. Monačan je s svojim časom drugega treninga za lanskim pole positionom zaostal za 2,5 sekunde. Za obema Ferrarijema je Red Bull beležil že spoštljiv zaostanek. Sergio Perez je zaostal slabe tri desetinke, četrti Max Verstappen pa dobre štiri desetinke sekunde.

Na petem mestu najdemo Landoa Norrisa, šesti pa je bil George Russell, ki je zaostal za dobrih sedem desetink. Sedmi Pierre Gasly je zadnji dirkač, ki je zaostal za manj kot sekundo, osmi Fernando Alonso je že beležil zaostanek 1,2 sekunde. Dobro desetinko več je na devetem mestu zaostal Sebastian Vettel, deseterico pa zaključuje Yuki Tsunoda.

Od enajstega mesta naprej pa so se dirkači razvrstili takole: Kevin Magnussen, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Alex Albon, Guanyu Zhou, Lance Stroll, Mick Schumacher, Esteba Ocon, Nichola Latifi in Daniel Ricciardo.

Pripetljaji

Tudi na drugem prostem treningu je zavoj Sainte Devote imel svojo privlačnost. Tako kot na prvem, je tudi tokrat veliko dirkačev iskalo zasilni izhod zaradi napak pri zaviranju. V šikani ob bazenu je najprej Sebastian Vettel rutinirano preprečil zdrs svojega dirkalnika v zaščitno ogrado, slabše pa je to storil Daniel Ricciardo, ki je v hitrem desnem zavoju Chiron izgubil nadzor nad svojim dirkalnikom in z veliko hitrostjo treščil v zaščitno ogrado. Razumljivo, da je bil trening prekinjen, Avstralec pa jo je odnesel brez posledic, česar pa za njegov dirkalnik ne moremo govoriti.

20 minut pred koncem je za daljšo rumeno zastavo poskrbel Lewis Hamilton, ki je v predelu Mirabeau storil napako pri zaviranju in ni ujel zavoja. Na srečo hitrost tukaj ni velika, tako da ni prišlo do bližnjega srečanja z zaščitno ogrado. Rahlo srečanje z ogrado pa je imel Lando Norris in sicer v predelu Tabac, a na srečo brez posledic. Njegovo vajo je na istem mestu ponovil tudi George Russell. In če smo začeli s Sainte Dovote, pa še končajmo. Ti pred koncem sta se v tej majhni izletni coni znašal tudi Lando Norris in Lance Stroll.

Znameniti Sainte Devot s svojo privlačno izletno cono.

Po treningu pa bo moral na zagovor komisarjem Kevin Magnussen, ki je sekal šikano v predelu bazena in to z veliko hitrostjo, na stezo pa se je nevarno vrnil tik pred Yukija Tsunodo. Dirkaču ekipe Haas bi lahko grozila kazen pribitka mest na nedeljski dirki.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj