Leclercove težave v Bahrajnu je povzročil kratek stik

Formula 1: Charles Leclerc ostal brez zmage zaradi kratkega stika
Avtor prispevka: , objavljeno 5. aprila 2019 .

Iz Ferrarija so sporočili, da je tehnično težavo, zaradi katere je Charles Leclerc na VN Bahrajna ostal brez zmage , zakrivil kratek stik. Leclec je še deset krogov do konca dirke v Manami vodil in se bližal premierni zmagi v prvenstvu Formule 1, ko je zaradi odpovedi enega izmed cilindrov njegov ferrari izgubil moč.

Lewis Hamilton in Valtteri Bottas sta ga tako zlahka prehitela in potisnila na tretje mesto, kjer ga je zatem pred Maxom Verstappnom rešil varnostni avtomobil. Ferrari je pogonsko enoto poslal nazaj v tovarno v Maranello, kjer so ugotovili, da je prišlo do kratkega stika na sistemu za vbrizg goriva. “Takšne težave pred tem še nismo imeli,” so zapisali v izjavi za javnost.

Motor, eden izmed treh, ki jih ima Leclerc na voljo za letošnjo sezono, se mehansko ni poškodoval, zato ga bo moč uporabiti tudi na naslednji dirki na Kitajskem. Monačan je kljub izgubljeni zmagi ostal pozitiven, saj je Ferrari pred okvaro kazal odlično formo.

“Seveda smo zelo razočarani, ker nam ni uspelo dirke končati tam, kjer smo si zaslužili,” je po dirki povedal Leclerc. “Toda moramo biti veseli za to, kar nam je uspelo doseči. Težavo bomo odpravili in povsem sem prepričan, da bodo našli vzrok okvare, ter ga v bodoče odpravili.”