Leclerc znova presenetil

Avtor prispevka: , objavljeno 23. junija 2018 .

Če je Lewis Hamilton v ospredju kar se tiče kvalifikacij, pa je prvo ime današnjih kvalifikacij zagotovo Charles Leclerc. Mladi Monačan je v današnjih kvalifikacijah s Sauberjem osvojil osmo mesto, nad njegovim dosežkom pa sta bila presenečena tako Lewis Hamilton kot Sebastian Vettel. Leclerc se je tako danes z osmim mestom prvič uvrstil v zadnji del kvalifikacij in končal le dve mesti za Kimijem Raikkonenom katerega bi lahko v Ferrariju kmalu zamenjal.
Štirikratna svetovna prvaka Vettel in Hamilton sta bila po kvalifikacijah polna pohval na račun mladega dirkača. Hamilton je dejal:
“Na njemu je veliko pozornosti tudi ta vikend v Franciji. Z dirkalnikom katerega vozi opravlja odlično delo, zato sem vesel zanj. Od dobrega dirkača se pričakujejo dobri rezultati tudi v nekoliko slabšem dirkalniku in on je dokazal, da je zelo dober.”

Vettel pa je dodal:
“Videl sem na ekranu veselega Freda (Fred Vasseur – vodjo ekipe Sauber) in takoj vedel, da je eden izmed njegovih dirkačev opravil dobro delo. Osmo mesto je izjemno, glede nato da so še precej zadaj z dirkalnikom. Opravlja izjemno delo in jutri se lahko bori za točke.”

Leclerc je v izjemni formi v zadnjem obdobju, saj je kar na treh od zadnjih štirih dirkah osvojil točke. Današnji dosežek pa je označil za neverjetnega predvsem je poudaril izjemen povratek potem, ko so bili na treningih več kot sekundo za najboljšo deseterico.
“Včerajšnji dan je bil polom, dirkalnik se ni obnašal dobro in jaz nisem vozil dobro. Danes smo povsem spremenili dirkalnik in ta se je obnašal precej bolje.”
“Nimam besed s katerimi bi opisal svoje občutke. Vsi v ekipi moramo biti ponosni na ta dosežek.”

Vodja ekipe Sauber Frederic Vasseur je dejal, da je izjemen občutek, da se je ekipi prvič po kvalifikacijah na Kitajskem leta 2015 uspelo prebiti v tretji del kvalifikacij. Ob tem je pohvalil tudi drugega dirkača ekipe Marcusa Ericssona, ki je kljub nesreči na prvem prostem treningu, ki mu je vzela veliko časa uspel priti do petnajstega mesta.
“Za Charlesa je to zelo posebno, saj se je prvič uspel uvrstiti v zadnji del kvalifikacij. V drugem delu mu je uspel fantastičen krog.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish