Leclerc zmago posvetil preminulemu Hubertu

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2019 .

Charles Leclerc je današnjo zmago posvetil svojemu preminulemu prijatelju Anthoinu Hubertu, ki je včeraj po grozljivi nesreči na dirki Formule 2 preminul. Kot je dejal ima ta zmaga zanj prav zaradi tega zelo grenak priokus. Skupaj sta namreč tudi tekmovala v nižjih kategorijah.

V intervjuju po dirki je povedal:

“Po eni strani sem uresničil svoje otroške sanje, po drugi pa je za nami zelo težak vikend, saj smo včeraj izgubili dobrega prijatelja. Današnjo zmago bi rad posvetil njemu, skupaj smo namreč odraščali. Že na moji prvi dirki sem tekmoval proti Anthoinu, tam sta bila tudi Esteban Ocon ter Pierre Gasly. Enostavno ne morem danes povsem uživati svojo prvo zmago, toda zagotovo si bom ta vikend zapomnil za vedno.

Leclerc je dobro začel današnjo dirko in vodil praktično od začetka do konca, le vmes se je za kratek čas znašel za Sebastianom Vettelom. Ob koncu je sicer Hamilton precej zmanjšal zaostanek in se mu uspel zelo približati. Kljub temu pa je Britancu zmanjkalo časa za napad.

“Bila je zelo zahtevna dirka, predvsem ob koncu, ko smo imeli precej težav s pnevmatikami. Danes pa mi je vendarle uspelo veliko bolje ohraniti pnevmatike kot v Budimpešti. Zaključek zagotovo ni bil enostaven, saj se je Lewis hitro približeval, kljub temu pa sem ga uspel zadržati za seboj.