Leclerc: Želim zmagovati za Julesa

Avtor prispevka: , objavljeno 21. julija 2018 .

Charles Leclerc je dejal, da če bo v prihodnosti dirkal za Ferrari si želi osvajati naslove, ki si jih je zaslužil njegov preminul prijatelj in mentor Jules Bianchi. Monačan ima za sabo zelo dober prvi del sezone v katerem je s Sauberjem na zadnjih sedmih dirkah petkrat osvojil točke. Ob teh rezultatih so ga mediji začeli povezovati s prestopom v Ferrari že v naslednji sezoni. Charles je dirkač Ferrarijeve dirkaške šole že tri leta zato se ob njegovih predstavah prestop v k rdečim zdi le še vprašanje časa. Je pa bil Leclerc zelo povezan še z enim dirkačem Ferrarijeve dirkaške šole, to je Jules Bianchi, ki je leta 2015 umrl za posledicami nesreče v Suzuki leto prej. Bianchi se je takrat omenjal kot naslednik Kimija Raikkonena pri Ferrariju. Leclerc je nedavno v intervijuju razložil kako pomembno vlogo je pri njegovi karieri imel Bianchi, že od samega začetka.
“Bil je zelo pomemben. Moj in njegov oče sta bila najboljša prijatelja in naši družini sta bili izjemno povezani. Ko sem prvič vozil gokart je bil Jules zraven. Nato sva se dobila vsako sredo in med vikendi ter dirkala. To so moji najboljši spomini iz celotne kariere, bilo je zelo zabavno in veliko sem se naučil.”
“Bil je starejši od mene zato se ga vedno želel premagati. To so zelo lepi spomini. Toda bil je več kot le mentor, bil je zelo tesen prijatelj, kot del družine.”
Na vprašanje ali bi dirkanje za Ferrari zanj predstavljalo priložnost za počastitev Julesa je odgovoril:
“Ja zagotovo. To mesto si je on zaslužil veliko bolj kot jaz. Če bom nekoč imel priložnost biti tam bom naredil vse, da osvojil lovorike, ki si jih je on tako zaslužil.”
Sebastian Vettel je sicer v četrtek na novinarski konferenci dejal, da se Leclercu nikamor ne mudi, saj bo tako ali tako prišel enkrat tja.
“Charles bo tako ali tako imel odlično kariero. Je odličen fant, hiter dirkač, ima vse. Nikamor se mu ne mudi. Ko si mlad se ti sicer vedno mudi.”
“Meni je sicer vseeno kdo bo moj moštveni kolega, zase vem, da bom tu.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish