Leclerc že v naslednji sezoni za Ferrari ?

Avtor prispevka: , objavljeno 22. junija 2018 .

Pri Ferrariju naj bi bili že v naslednji sezoni pripravljeni zamenjati Kimija Raikkonena z vzhajajočo zvezdo Formule 1 Charlesom Leclercom.
Raikkonen, ki bo oktobra dopolnil 38 let je lani podaljšal pogodbo s Ferrarijem še za letošnjo sezono, ki pa bi utegnila biti tako celo njegova zadnja v rdečem dirkalniku.
Že decembra lani je Ferrarijev predsednik dejal, da mora svetovni prvak iz sezone 2007 biti bolj konstanten in da je lahko sezona 2018 njegova zadnja, da to dokaže.
Finec je letošnjo sezono začel zelo solidno, na prvih štirih dirkah je trikrat stal na odru za zmagovalce in bil precej bližje moštvenemu kolegu Sebastianu Vettelu kot v prejšnjih sezonah. Toda na zadnjih dveh dirkah se ni uspel uvrstiti na oder za zmagovalce, medtem, ko je Sebastian Vettel osvojil drugo mesto v Monaku in nazadnje še zmago v Kanadi.
Ferrari naj bi sprva Finca želel nadomestiti z Danielom Ricciardom, ki mu po koncu letošnje sezone poteče pogodba z Red Bullom, toda letna plača Avstralca naj bi ob že tako visoki plači Sebastiana Vettela odvrnila rdeče od podpisa pogodbe z Avstralcem. Tako jim ostane možnost, da podaljšajo sodelovanje z Raikkonenom, ki je še vedno zadnji Ferrarijev svetovni prvak in mladim Charlesom Leclercom, ki letos prvič nastopa v Formuli 1.
Prav padec forme Finca in izjemen napredek Leclerca, ki je s Sauberjem na zadnjih štirih dirkah kar trikrat osvojil točke sta Ferrari postavila v položaj kjer bi lahko priložnost že v naslednji sezoni ponudili mlademu Leclercu.
Končne odločitve pri Ferrariju sicer še niso sprejeli se pa nagibajo k temu, da bi Leclercu ponudili sedež v svoji ekipi. To bi povsem spremenilo politiko rdečih, ki so navadno v svoje vrste pripeljali bolj izkušene voznike. Kimi Raikkonen je do sedaj v Formuli 1 zbral 277 nastopov – 137 za Ferrari, za Leclerca pa bo dirka v Franciji šele njegova osma v tem športu. Pred dirko v Franciji je Raikkonen dejal, da glede njegove pogodbe stanje enako kot mesec dni nazaj.
Leclerc je sicer dirkač Ferrarijeve dirkaške šole, ki je kot prvi zapored osvojil naslov prvaka GP3 in Formuli