Leclerc: V zadnjem delu sem razočaral

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2019 .

Charles Leclerc je po svojih prvih kvalifikacijah za Ferrari priznal, da je v zadnjem delu kvalifikacij storil preveč napak, da bi bil lahko na koncu s svojo predstavo zadovoljen.

Monačan je bil od svojega moštvenega kolega hitrejši tako v prvem kot drugem delu kvalifikacij, na koncu pa končal na petem mestu, za obema Mercedesoma, Vettelom in Verstappenom. Kljub temu pa mladi dirkač Ferrarija ni iskal izgovorov in “krivdo” za nekoliko slabši končni rezultat prevzel nase.

“Zelo sem razočaran s svojo predstavo. V ključnem trenutku sem zatajil za kar sem povsem sam kriv. V zadnjem krogu zadnjega dela sem storil napako potem, ko sem nekoliko prepozno zaviral in blokiral kolesa kar se je odražalo na končnem času. Celoten krog ni bil najboljši saj je bil poln majhnih napak. To je del dirkanja in s tem se je potrebno sprijazniti. Zagotovo se bom iz tega nekaj naučil in postal boljši dirkač.”

Leclerc misli, da bi lahko danes na kvalifikacijah celo premagal Sebastiana Vettela, oba dirkač Mercedesa pa sta bila izven njegovega dosega.

“Trenutno zaostajamo za Mercedesom in naš cilj je da to razliko čim prej zmanjšamo oziroma jih prehitimo. Danes nisem najbolje opravil svojega dela, imel sem možnost za urstitev med najboljše tri, dirkača Mercedesa pa sta bila tokrat izven dosega. Tako velik zaostanek je bil tudi za nas presenečenje.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish