Leclerc: V prvem delu dirke bom zelo agresiven

Charles Leclerc Ferrari SF90 2019 GermanGP
Avtor prispevka: , objavljeno 28. julija 2019 .

Charles Leclerc je po razočaranju na sobotnih kvalifikacijah dejal, da bo dirko začel zelo agresivno in se prebil kolikor daleč naprej je mogoče. Dirkač Ferrarija se je uspešno prebil do zadnjega dela kvalifikacij, tam pa zaradi težave z dovodom goriva ni mogel postaviti hitrega kroga in je bil tako obsojen na deseto štartno mesto. Ferrari je v soboto doživel pravo ponižanje, saj je Leclercov moštveni kolega Sebastian Vettel kvalifikacije končal že v prvem delu, kjer ga je ustavila težava s turbino. Nemec bo domačo dirko začel z zadnjega mesta, potem ko so pri Ferrariju pred dirko zamenjali še motorno nadzorno elektroniko.

Ferrarijeva dirkača sta bila najhitrejša na vseh treh prostih treningih, zato je bil Leclerc prepričan, da bi lahko osvojil tretji najboljši štartni položaj v letošnji sezoni. “Žalostno,” je povedal Monačan. “Vedeli smo, da se lahko borimo za najboljši štartni položaj, na žalost pa nismo mogli nadaljevati kvalifikacij. Dali bomo vse od sebe, da odpeljemo dobro dirko. To bom začel s pozitivnim pogledom. Bom pa tudi zelo agresiven v prvem delu, saj bom poizkušal pridobiti čim več mest. Težko se je prebiti naprej. Ciljali smo na zmago, kar pa bo zdaj malce težje.

Žal mi je za Seba, ko pa smo imeli težavo še mi, je bilo še huje. Škoda za celo moštvo, toda na dirki bom dal vse od sebe, da jih znova osrečim.”

V petek so na dirkališču Hockenheim vladale visoke temperature, kar naj bi škodilo Mercedesu in koristilo Ferrariju. Toda moštvo iz Maranella je kazalo dobro formo tudi v soboto, ko so se temperature spustile. To je za moštvo rdečih dobra napoved pred dirko, kjer bi lahko videli tudi dež. “Ves konec tedna smo bili zelo hitri,” je dejal Leclerc. “V drugem delu kvalifikacij smo morali paziti na gume, saj bomo na njih začeli dirko, zato sem bil pred zadnjim delom zelo prepričan v dober rezultat. Žal nismo mogli odpeljati vseh krogov, da bi pokazali svojo pravo formo. Toda odločen sem, da to storim na dirki,” je še dodal.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo