LECLERC v čast slovesa VETTLA z novim dizajnom čelade

Avtor prispevka: , objavljeno 12. decembra 2020 .

Za Ferrari se v Abu Dabiju končuje eno izmed najtežjih let v njihovi zgodovini. Tako slabe predstave kot v letošnji sezoni Formule 1, Scuderia ni prikazala niti v prvem letu hibridnega obdobja leta 2014. Poleg tega se poslavlja tudi Sebastian Vettel, ki bo v puščavi odpeljal svojo 118. in zadnjo dirko za ekipo iz Maranella.

Njegov moštveni kolega Charles Leclerc je to priložnost izkoristil, da odda priznanje svojemu odhajajočemu moštvenemu kolegu. Ravno Leclerc, bodo morda mnogi pripomnili. Ne nazadnje je njegov prihod v Ferrari pomenil začetek konca kariere Vettla v Maranellu. Toda v Abu Dabiju ni govora o njunih delikatnih epizodah na stezi. Nazadnje je ravnanje Monačana na dirki VN Bahrajna poskrbelo za jezo. Toda nič od tega, pogovor je vse pomiril.

Charles Leclerc je na včerajšnjem treningu nosil čelado, ki se je z dizajnom oddajala čast Sebastianu Vettlu, ki se po nedeljski dirki poslavlja od Ferrarija.

In Leclerc je sedaj tukaj na finalu sezone v Abu Dabiju svojo celotno čelado posvetil Sebastianu Vettlu. Ne samo da je čelada Monačana v Vetllovi beli barvi, na vrhu je še napis “Danke Seb” (hvala Seb, op.p.), štartno številko 16 pa izpolnjujejo njune skupne fotografije.

Leclercovo posvetilo Vettlu v Abu Dabiju.

Pri Vettlu je ta Leclercova poteza naletela na simpatije. “Charlesovo prijazno gesto, da je včeraj peljal s čelado, posvečeno meni, sem zelo cenil. Upam, da bova lahko navijačem ta konec tedna dal razlog za slavje,” tako Nemec včeraj po prostem treningu.           

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish