Leclerc: Usoda dirke je bila zapečatena pred varnostnim avtomobilom

Avtor prispevka: , objavljeno 12. septembra 2022 .

Charles Leclerc je priznal, da je bil konec dirke za varnostnim avtomobilom sicer frustrirajoč, toda zmaga na dirki je bila izgubljena že dolgo pred tem.

Monačan je dirko v Monzi začel s prvega mesta in vodil, nato pa je izbral zgodnjo menjavo gum med virtualnim varnostnim avtomobilom, ki je bil aktiviran zaradi odstopa Sebastiana Vettla. Ferrarijev dirkač je tako pristal na taktiki dveh postankov, medtem ko je Max Verstappen ubral nasprotno taktiko enega postanka.

Leclerc je tekom dirke izgubljal stik z Nizozemcem, priložnost pa se je ponudila na koncu dirke, ko je na stezo zaradi okvare dirkalnika Daniela Ricciarda, zapeljal varnostni avtomobil.

Odstranjevanje dirkalnika je trajalo precej časa, zato je do konca dirke zmanjkalo krogov, vodstvo dirke pa se je v izogib ponovitvi kritik po dirki za VN Abu Dabija 2021 strogo držalo protokola, da se lahko dirka nadaljuje krog za tem, ko za krog zaostali dirkači prehitijo kolono za varnostnim avtomobilom. To je pomenilo, da se dirka ne more nadaljevati, kar pa je razjezilo nekatere navijače, saj Leclerc ni dobil priložnosti, da bi poizkusil prehiteti Verstappna in zmagati na Ferrarijevi domači dirki.

Leclerc je priznal, da si je želel pomeriti z Verstappnom za zmago, vendar pa je bila usoda zapečatena že precej pred varnostnim avtomobilom.

“Konec je bil frustrirajoč,” je dejal. “Želel bi si, da bi dirkali do konca, žal pa smo bili na drugem mestu zaradi vsega, kar se je dogajalo prej na dirki. Dal sem vse od sebe za 2. mesto. Želel bi si, da bi lahko zmagal pred čudovitimi tifozi, vendar to danes ni bilo mogoče.”

Monačan je pojasnil, da so se za zgodnji postanek med virtualnim varnostnim avtomobilom odločili v želji, da pokrijejo postanke ostalih dirkačev. “Nismo vedeli, kaj bodo storili tekmeci za nami, zato smo se odločili za postanek. Končali smo na drugem mestu, tako da nisem pretirano zadovoljen z dirko,” je še dodal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj