Leclerc upa na Ferrarijev sedež v sezoni 2019

Avtor prispevka: , objavljeno 7. junija 2018 .

Charles Leclerc upa, da bo že v naslednji sezoni nastopal za Ferrari.
Dirkač ekipe Sauber je član Ferrarijeve dirkaške šole od leta 2016 in je večkrat omenjan kot dirkač, ki bo glede na svoj nesporen talent nekega dne vozil za ekipo iz Maranella. Zaradi Ferrarijeve konzervativne politike pri izbiri svoje dirkaške zasedbe je sicer težko pričakovati, da bo mladi Monačan že v naslednji sezoni zamenjal izkušenega Kimija Raikkonena. Dejstvo je tudi, da Leclerc letos šele prvo sezono nastopa v Formuli 1, toda pred dirkaškim vikendom v Kanadi je dejal, da pri sebi upa na takšen razplet dogodkov.
“Odmisliti to je težko. Ko nekdo to reče se mi vedno nariše nasmeh na obrazu. Po drugi strani pa se to ne zdi realno. Jaz sem povsem osredotočen na trenutno sezono, to je edino kar je trenutno pomemno.”
“Če bom začel razmišljati o tem kaj bi se lahko zgodilo v naslednji sezoni to ne bo dobro zame. Tako, da sem povsem osredotočen na letošnjo sezono. Po koncu bom razmišljal kako naprej in upam, da bo priložnost, da se s Ferrarijem pogovorimo.”
“To so moje sanje in upam, da bom nekoč lahko dirkal za Ferrari.”
Leclerc verjame, da je začetek njegove kariere v Sauberju, ki je pred sezono še utrdil sodelovanje s Ferrarijem najboljša možna točka za začetek kariere v Formuli 1.
“Name pade manj pritiska, kot če bi začel v kateri izmed večjih ekip. Sauber je že v preteklosti imel številne mlade dirkače tako, da vedo kako jih pomagati se učiti in prilagoditi Formuli 1. Je odlično mesto za začetek kariere.”

Na vprašanje ali meni, da bi pred preskokom v Ferrari potreboval kakšno sezono v ekipe iz sredine tabele ko na primer Haas je odgovoril:
“Sauber opravlja odlične korake, da se bomo izboljšali. Prihodnost te ekipe je zagotovo svetla. Prepričan sem, da se bomo prebili po lestvici navzgor.”

Nedavno se je ekipi Sauber iz Ferrarija pridružil Simone Resta, ki bo skrbel za razvoj dirkalnika.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish