Leclerc upa, da bo na štartu ugnal oba Mercedesa

Avtor prispevka: , objavljeno 14. julija 2019 .

Charles Leclerc upa, da bo na štartu v Silverstonu zaradi mehkejših gum imel prednost, ki mu bo pomagala prehiteti kar oba Mercedesova dirkača. Ferrari je svoja dirkača v drugem delu kvalifikacij na stezo poslal na rdeče obrobljenih mehkih gumah, s čimer bosta Leclerc in Sebastian Vettel vsaj teoretično imela prednost pred Lewisom Hamiltonom in Valtterijem Bottasom, ki sta svoje hitre kroge v Q2 odpeljala na srednje trdih gumah.

Pravila pravijo, da mora prvih deset dirkačev dirko začeti na istem kompletu gum, s katerim so postavili najhitrejši čas drugega dela kvalifikacij. Monačan bo tako s tretjega štartnega mesta imel lepo priložnost, da do konca prvega kroga prehiti oba Mercedesova dirkača in morda ujame svojo prvo zmago, ki se mu je letos izmaknila že v Bahrajnu in Avstriji.

“Za začetek dirke smo tvegali z izborom gum, ki so mehkejše, kot pri tekmecih,” je povedal Monačan. “Upamo, da bomo na štartu dobri, ter da bomo vodili ob koncu prvega kroga in da nam nato uspe vodstvo obdržati do cilja ter doseči mojo prvo zmago.”

Kljub morebitni prednosti pa si Leclerc ne dela prevelikih utvar, saj pričakuje, da bosta Mercedesova dirkalnika med dirko hitrejša. “Na kvalifikacija je bilo zelo tesno. Mercedesa sta bila preprosto hitrejša. Imeli smo nekaj težav s prednjim delom. Težave so se nadaljevale tudi na kvalifikacijah, le da niso bile tako izrazite. Upam, da nam to uspe rešiti na naslednjih dirkah.

Dirka bo težka, saj sta bila Mercedesa izjemno hitra na petkovi simulaciji dirke.”

Leclerc je na zadnji dirki v Avstriji ostal brez zmage, potem ko ga je precej agresivno prehitel Max Verstappen, ki pa ni bil kaznovan, čeprav sta dirkalnika rahlo trčila,  dirkač Ferrarija pa je moral zapustiti stezo. Zdaj pravi, da bo tudi sam dirkal tako agresivno.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish