Leclerc trčil z Vettlom – odstop obeh Ferrarijev na VN Štajerske

Avtor prispevka: , objavljeno 12. julija 2020 .

Ferrarijev nezavidljiv začetek sezone je v drugi dirki na stezi v Spielbergu zavil na še slabšo pot. Zgodilo se je najhujše, kar se lahko moštvu Formule 1 zgodi. Charles Leclerc in Sebastian Vettla sta v prvem krogu trčila v tretjem ovinku VN Štajerske, zaradi posledic trčenja pa sta morala odstopiti oba.

Dirko sta sicer začela z desetega in štirinajstega mesta, Leclerc pa je poskušal najti pot mimo moštvenega kolega s pogoumnim poizkusom prehitevanja. Toda v ovinku je zaradi gneče zmanjkalo prostora in Leclerc je z robnika na notranji strani ovinka poletel v Vettla in močno poškodoval oba dirkalnika. Na Vettlovem ferrariju SF1000 je odletelo zadnje krilce, Leclerc pa je poškodoval bok in prednje krilce.

“Ne vem, kaj se je zgodilo,” je takoj po odstopu, med bvožnjo v bokse, povedal Vettel. “Bil sem previden na vstopu v tretji ovinek in nekdo me je naskočil po notranji strani.” Po vrnitvi v garaže pa je dodal: “Bil sem presenečen, saj sem bil na notranji strani ovinka in nisem pričakoval, da bo Charles poskušal prehitevati. Mislim, da tam preprosto ni bilo prostora.”

Leclerc je tokrat prevzel odgovornost za trčenje in se moštvenemu tovarišu opravičil: “Seveda izgovori ne pomagajo v takšnih trenutkih. Razočaran sem nad sabo. Danes sem slabo opravil svoje delo. Moštvo sem pustil na cedilu. Lahko mi je le žal, čeprav vem, da to ni dovolj. Upam, da se bom iz tega kaj naučil in se na prihodnjih dirkah vrnil močnejši.

Moštvo preživlja težke čase in takšne smole res ne potrebujemo. Ves trud ekipe sem vrgel v smeti.”

Zaradi ostankov dirkalnikov je na stezo zapeljal varnostni avtomobil, ki pa ni bistveno vplival na potek dirke.

To je že drugi dvojni odstop po trčenju Ferrarijevih dirkačev v zadnjih štirih dirkah.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish