Leclerc: Takšnih napak si ne moremo več privoščiti

Avtor prispevka: , objavljeno 22. maja 2022 .

Charles Leclerc je po odstopu iz vodstva na dirki za veliko nagrado Španije svoje moštvo Ferrari pozval, naj poskrbi, da se takšne napake ne ponovijo več.

Monačan je z navidezno lahkoto vodil na dirki v Barceloni, potem, ko je sunek vetra presenetil Maxa Verstappna, pa se je zdelo, da je zmaga že v Leclercovem žepu. Toda v 28. krogu sicer 66 krogov dolge dirke, je voznik Ferrarija ekipi sporočil, da je ostal brez moči v pogonski enoti in zanj je bilo dirke konec.

“Ne vem, kaj se je zgodilo,” je pojasnil. “Nisem dobil nikakršnega opozorila preden se je pokvaril motor.” Po Leclercovem odstopu so se vrata do zmage na široko odprla Verstappnu, ki se je v prvih krogih dirke tudi sam ubadal s težavami z nedelujočim sistemom DRS. Nizozemec je z zmago prevzel vodstvo v razvrstitvi prvenstva, a to Leclerca še ne skrbi. “Prednost v točkovanju prvenstva bo izničena, toda to me ne skrbi. S tem se ne obremenjujem. Težavo bomo preučili, toda takšnih napak si ne smemo več privoščiti. Najpomembnejše je, kako dobri smo na stezi in zaenkrat nam ne kaže slabo, zato komaj čakam naslednjo dirko, kjer upam, na dober rezultat.”

https://twitter.com/F1/status/1528402508300828672

Formula 1 se prihodnji konec tedna seli v Monako, kjer bodo kvalifikacije igrale pomembno vlogo. Čeprav kratka, je dirka v Barceloni dirkaču Ferrarija vlila upanje, da so novi deli dirkalnika izboljšali sodelovanje z gumami. “V takšnih trenutkih se lahko zatečemo k pozitivnim stvarem in ta konec tedna jih je bilo kar nekaj,” je povedal Leclerc. “Dobra forma na kvalifikacijah, dobra hitrost na dirki in najpomembnejše, obraba gum, ki je bila naša šibka točka zadnjih nekaj dirk. Ta konec tedna smo na tem področju našli nekaj, kar mi vliva upanje v nadaljevanje sezone.”

Foto: HB Press

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish