Leclerc si želi, da bi se Formula 1 vrnila v Mugello

Charles Leclerc upa, da se Mugello vrne na koledar dirk Formule 1
Avtor prispevka: , objavljeno 14. septembra 2020 .

Charles Leclerc upa, da se bo Formula 1 še kdaj vrnila na stezo v Mugellu, čeprav je tam s Ferrarijem doživel novo nočno moro.

Dirkališče Mugello se je letos izjemoma uvrstilo na koledar dirk prvenstva Formule 1, saj je na prvotni koledar močno vplivala epidemija virusa Covid-19. Letos bomo tako videli dirke tudi v Portimau, Formula 1 pa se bo vrnila v legendarno Imolo ter Nurburgring.

Nad stezo v Mugellu so bili že po prvih kilometrih navdušeni številni dirkači, žal pa Formula 1 v normalnih okoliščinah ne prireja več kot ene dirke v isti državi, zato ob VN Italije, ki bo vsaj do 2024 potekala v Monzi, Mugella verjetno ne bomo več videli.

“Steza je super, zato bi se rad vrnil,” je povedal Leclerc, ki je kaotično dirko s številnimi prekinitvami končal na osmem mestu. “V bistvu mi je bil ta konec tedna zelo všeč, še posebej pa steza. Želim si, da bi dobila svoje mesto na običajnem koledarju dirk. Dirka je bila zanimiva hkrati pa tudi zelo posebna, saj je bilo izobešenih veliko Ferrarijevih zastav. Pred dirko sem malce dvomil o tem, koliko bo mogoče prehitevati, vendar pa jih je bilo med samo dirko kar precej,” je dodal.

Monačan se je moral na koncu sicer zadovoljiti z osmim mestom, a je v začetku dirke vozil celo na tretjem mestu, kar bi bilo lepo darilo za Ferrari, ki je ravno v Mugellu nastopil na svoji tisoči dirki Formule 1.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish