Leclerc se je po pomoti že veselil stopničk

Avtor prispevka: , objavljeno 24. septembra 2023 .

Charles Leclerc je bil na dirki v Suzuki prepričan, da bo dosegel uvrstitev na stopničke, potem ko je prehitel počasi vozeči dirkalnik moštva Red Bull Racing. Monačan je mislil, da je pravkar peljal mimo Maxa Verstappna, v resnici pa je bil v dirkalniku Sergio Perez.

Dirkač Ferrarija je dirko za VN Japonske začel in tudi končal na četrtem mestu, za zmoto pa je poskrbel Perez, ki je v prvem delu dirke že odstopil in se nato nekaj krogov kasneje vrnil na dirko, da je ob postanku odslužil pet sekundno kazen. Leclerc je tako mislil, da Pereza ni več na dirki in je bil prepričan, da se je v težavah znašel Verstappen. “Mislil sem, da je Verstappen odstopil,” je povedal. “Mislil sem, da bom osvojil stopničke, zato sem bil presenečen, ko sem v zadnjem krogu videl tablo, kjer je pisalo, da sem četrti.”

Monačan je dejal, da se je dirka odvijala po načrtih. “Pričakovali smo, da bo Max hiter, mislili smo, da bo hiter tudi Perez, za katerega ne vemo, kaj se je zgodilo, ter oba McLarna. Mesta pred nami tako niso bila presenetljiva, sam pa sem dosegel največ, kar je bilo danes mogoče.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj