Leclerc se je bal, da je z napakami zapravil pole position

Avtor prispevka: , objavljeno 2. oktobra 2022 .

Charles Leclerc se je bal, da je z napakami v zadnjem hitrem poizkusu zapravil najboljši štartni položaj v Singapurju. Monačan je bil na koncu 0.022 sekunde hitrejši od Sergia Pereza, kar je bilo dovolj za pole position, vendar le zato, ker je Max Verstappen svoj zadnji hitri krog prekinil zaradi pomanjkanja goriva.

“Kvalifikacije so bile zelo nepredvidljive,” je povedal dirkač Ferrarija. “Prva dva dela smo vozili na gumah za rahel dež, v Q3 pa nismo vedeli, kaj storiti. V zadnjem hipu smo se odločili za mehke gume, kar se nam je obrestovalo. Predzadnji krog je bil dober glede na pogoje na stezi, toda v drugem krogu bi bil še hitrejši, a sem naredil napako v 13. ovinku in nato še v 16, zato sem mislil, da sem izgubil najboljši štartni položaj. Toda bilo je dovolj, zato sem zares vesel.”

Leclerc je osvojil deveti pole position v letošnji sezoni in se s tem izenačil z dosežkom Michaela Schumacherja v sezoni 2000, predvsem pa mu zmaga na kvalifikacijah daje upanje, da lahko ostane v boju za letošnji naslov svetovnega prvaka. V prvenstvu za vodilnim Maxom Verstappnom sicer zaostaja za 116 točk, toda sam pravi, da kljub dosežku na kvalifikacijah ne razmišlja o boju za naslov, temveč se osredotoča le na to, da doseže prvo zmago po VN Avstrije. “Zame je pomembno le zmagati na čim več dirkah do konca sezone. Realno gledano, je le vprašanje časa, kdaj bo Max osvojil naslov, zato se bomo le osredotočali nase in poskušali čim bolje izkoristiti te zadnje dirke in izboljšati svoj paket. Zame je pomembno le to.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish