Leclerc s Ferrarijem podpisal novo pogodbo do konca 2024

Avtor prispevka: , objavljeno 23. decembra 2019 .

Charles Leclerc bo pri moštvu Ferrarija ostal vsaj še do konca sezone 2024, saj je z moštvom iz Maranella podaljšal pogodbo.

Leclerc je k Ferrariju prestopil po eni sami sezoni za volanom moštva Sauber. Monačan je prevzel sedež Kimija Raikkonena, letos pa je moštvu in sebi v Belgiji že pridirkal prvo zmago. Ta se mu je obetala že v Bahrajnu, kjer pa se je pokvaril njegov dirkalnik.

22-letni Leclerc je letos zmagal še na VN Italije v Monzi, sezono pa je končal na skupno četrtem mestu, pred moštvenim kolegom Sebastianom Vettlom.

Med vsemi dirkači je v letošnji sezoni osvojil največ najboljših štartnih položajev, kar sedem. “Vesel sem, da bom ostal s Ferrarijem,” je povedal ob podpisu nove pogodbe. “Letos so se mi izpolnile sanje, saj sem lahko dirkal za najbolj prepoznavno moštvo Formule 1. Težko čakam, da razvijem še globlje odnose z moštvom, po tako razburljivi in intenzivni sezoni 2019. Rad bi videl, kaj mi bo prinesla prihodnost.”

Šef moštva Ferrari, Mattia Binotto pa je dodal: “Z vsako dirko smo si bolj želeli podaljšati pogodbo s Charlesom in zdaj bo z nami ostal baslednjih pet sezon. To nakazuje na skupno prihodnost Charlesa in Scuderie. Charles je del naše družine od leta 2016 in ponosni smo na rezultate naše akademije mladih dirkačev. Veseli smo, da bo Charles z znami še mnogo let in prepričan sem, da bomo skupaj spisali kar nekaj strani zgodovine Vzpenjajočega Konjička.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish