Leclerc presenečen nad Ferrarijevim zaostankom

Avtor prispevka: , objavljeno 11. oktobra 2019 .

Charles Leclerc je bil po petkovih prostih treningih nekoliko presenečen nad zaostankom njegovega moštva za Mercedesom. Oba Ferrarijeva dirkača sta namreč na prvem treningu za vodilnima Mercedesoma zaostala za celo sekundo. Nekoliko bližje sta bila sicer na drugem, ko sta se povsem ob koncu prebila na četrto in peto mesto, vendar še vedno s pol sekundnim zaostankom.

Po koncu petkovega dogajanja je na vprašanje ali so v moštvu izpeljali celoten načrtovan program je odgovoril:

“Ne povsem v celoti, toda menim, da smo naredili največ kar smo lahko. To pa je tudi najpomembneje. Kot kaže nimamo tiste prave hitrosti, kar nas je nekoliko presenetilo, saj smo bili na zadnjih štirih dirkah zelo konkurenčni. Pričakovali smo nekoliko več. Sedaj pa je pred nami še veliko dela, da se kar najbolje pripravimo na nedeljske kvalifikacije in dirko. Dirkalnik je dobro uravnotežen, toda manjka nam hitrosti. Mercedesa bo zelo težko ujeti.”

Nekoliko bolj pozitiven je bil njegov moštveni kolega Sebastian Vettel, ki meni, da vse vendarle ni bilo tako slabo kot izgleda.

“Ni bilo tako slabo kot morda mislite. Imeli smo dobra treninga, le malo nam manjka pravega ritma. Oba Mercedesa sta bila hitra že na prvem treningu zato ni bilo presenečenje, da sta na drugem to le nadgradila. Imamo še veliko prostora za napredek, kljub današnjemu ne najbolj idealnemu dnevu. Jutri bomo imeli na voljo veliko časa za iskanje rešitev.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish