Leclerc: Potrebno je bilo pozabiti na čustva in opraviti delo 

Avtor prispevka: , objavljeno 19. februarja 2019 .
Charles Leclerc je dejal, da je moral na svojem uradnem debiju za moštvo Ferrari pozabiti na vsa povezana čustva in se osredotočiti na predhodno zastavljen testni načrt.

Mladi Monačan je sicer v preteklosti že testiral Ferrarijev dirkalnik, med sezono 2017 na Madžarskem ter ob koncu minule sezone v Abu Dhabiju. Poleg tega pa je v nedeljo že opravil dva kroga z novim dirkalnikom SF90 za potrebe snemanja promocijskih posnetkov.

Danes pa je že na svojem prvem uradnem testiranju kot dirkač Ferrarija postavil najhitrejši čas dneva in ob tem odpeljal tudi največ krogov.

“Vedno, ko se usedem v Ferrarijev dirkalnik so prisotne določene emocije, toda danes sem moral to odmisliti, saj nas je čakalo precej dela, ki ga je bilo potrebno opraviti,” je po končanem dnevu dejal Leclerc.

“Želimo nadaljevati v takšnem ritmu tudi v naslednjih dneh, potrebno je namreč čim bolj izoristiti zelo omejen čas za testiranja.”

“Kljub nekaterim prekinitvam smo uspešno opravili celoten načrtovan program in opravili 157 krogov s katerimi smo pridobili številne koristne podatke. Že takoj od začetka sem se v dirkalniku zelo dobro počutil ter užival.”

Jutri bo za Ferrari nastopil Sebastian Vettel, Leclerc pa bo v četrtek zaključil prvi testni teden.