Leclerc ostaja pri Ferrariju

Avtor prispevka: , objavljeno 26. januarja 2024 .

Charles Leclerc je z ekipo Ferrari podpisal novo pogodbo, ki bo trajala “nekaj sezon”.

Iz ekipe Ferrari so potrdili govorice, da bo Monačan Charles Leclerc podpisal podaljšanje pogodbe, iz Maranella pe niso želeli razkriti, koliko sezon nova pogodba velja. Zagotovo pa bo Leclerc v ekipi ostal ob vstopu v novo ero dirkalnikov formule ena, ki se začenja v 2026.

“Vesel sem, ker vem da bom še nekaj sezon nosil zaščitni kombinezon ekipe Ferrari,” je povedal Leclerc. “Zastopati to moštvo so bile moje sanje vse od mojega tretjega leta, ko sem z okna prijateljevega stanovanja v ovinku St. Devote spremljal dirko F1 za veliko nagrado Monaka in ves čas sem čakal le rdeče dirkalnike. To moštvo je moja druga družina vse odkar sem se pridružil njihovi akademiji mladih dirkačev v 2016 in skupaj smo veliko dosegli, se borili skozi težave in številne izzive zadnjih pet let.”

Leclerc je dodal, da verjame, da najboljše iz sodelovanja s Ferrarijem šele pride. “Težko čakam, da se sezona začne in upam, da bomo še naprej napredovali ter postali konkurenčni na vsaki dirki. Še vedno sanjam, da bom s Ferrarijem postal svetovni prvak in verjamem, da bomo v prihodnjih letih skupaj uživali v uspešnih časih v katerih bomo razveselili naše navijače.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj