Leclerc obžaluje izgubljen najboljši štartni položaj

Formula 1: Charles Leclerc je prevzel krivdo za napako v Bakuju
Avtor prispevka: , objavljeno 27. aprila 2019 .

Charles Leclerc je še enkrat prevzel krivdo za napako, ki ga je izločila iz nadaljevanja kvalifikacij v Azerbajdžanu. Dirkač Ferrarija je prepričan, da bi se boril za najboljši štartni položaj.

“Zaslužim to, kar se mi je zgodilo danes,” je povedal po kvalifikacijah. “Zelo sem žalosten, toda zaslužim si to. Kot sem povedal po radiu, bil sem neumen. Zdaj sem se malo pomiril, toda še vedno mislim enako. Iz tega se bom naučil in se vrnil močnejši in upam, da bom jutri odpeljal dobro dirko.

Ne bi želel izjaviti česa neumnega, toda glede na čase treningov in prvega dela kvalifikacij, je bil danes najboljši štartni položaj povsem dosegljiv, vse možnosti pa sem vrgel stran. Zelo sem razočaran, toda vrnil se bom močnejši.”

F1: Charles Leclerc obžaluje napako v Bakuju, ki ga je stala pole positiona

Na vprašanje, kaj je povzročilo napako, je odgovoril: “Poskušal sem zavirati močneje. No, niti ne, saj sem zaviral tako, kot prej na mehkejših gumah, toda tokrat sem bil na srednje trdih in kolo je blokiralo. Da ne bo pomote, gume niso bile težava, ampak jaz.”

Čeprav je steza v Bakuju precej ozka, obstaja nekaj možnosti za prehitevanja, zato se Leclerc kljub devetem štartnem mestu ne predaja. “Vsekakor je tu mogoče prehitevati in jutri bom poskušal čimveč prehitevati. Za zdaj pa bom le premleval današnjo napako,” je dodal.