LECLERC, NORRIS in ALBON na dirki VN SAKHIRJA stavijo na zmago RUSSELLA

Avtor prispevka: , objavljeno 4. decembra 2020 .

George Russell bo dirkaški konec tedna VN Sakhirja pri Mercedesu zamenjal svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona, ki je bil pozitiven na test koronavirsa. Russell se je v mlajših kategorijah pomeril z nekaterimi današnjimi kolegi v Formuli 1, kot na primer Charlesom Leclercom, Landom Norrisom in Alexom Albonom. V času premora spomladi je z njimi igral igre na portali Twitch.

Leclerc je že okusil zmago v Formuli 1, Norris in Albon pa okus šampanjca na stopničkah, toda Russell, ki sicer dirka za ekipo Williams, še ni dosegel niti točke. Russell je poudaril, da ni pričakoval nobenega nastopa v Mercedesu, tekmeci pa pravijo, da bo na stezi zelo dober. “Za Georgea je to neverjetna priložnost, poznam ga že vrsto let. Bila sva moštvena kolega leta 2011 v kartingu. Sedaj ima končno priložnost dirkati v vrhunskem dirkalniku za vrhunsko ekipo, ne vem kako dolgo, eno ali morda dve dirki. Mislim, da bo ta vikend pokazal, kako dober je dirkač. Jaz pričakujem vsaj stopničke, čeprav upam na njegovo zmago. To je sicer zelo optimistično, vendar vem, da je zelo dober. Stavil bi na zmago,” tako Charles Leclerc, dirkač Ferrarija.

Mlajši dirkaški kolegi Georgea Russella stavijo, da bi lahko Britanec v dirkalniku Mercedesa celo dobil dirko VN Sakhirja to nedeljo.

Sva dobra prijatelja, dobro se razumeva in lepo je videti, da prijatelj dobi priložnost, da sedi v takšnem dirkalniku,” je povedal Lando Norris, dirkač McLarna. “Stopiti mora v velike čevlje sedemkratnega svetovnega prvaka, želim mu vse dobro, zanj bo to zagotovo veliki izziv. Mislim, da lahko osvoji pole position in doseže celo zmago. Mislim, da ima Mercedes ta vikend morda manjšo prednost kot v ostalih, zato se je ekipi pridružil v manj ugodnem trenutku. Ne bo mu lahko, a vem, kako dober je dirkač in zaradi tega pričakujem velike stvari.

Alex Albon, dirkač ekipe Red Bull Racing, pa je dodal: “Navdušen sem za njega. Mislim, da bo vsem pokazal, kaj zmore. To je zelo vznemirljivo za mlajšo generacijo in sploh ne dvomim, da bo George opravil zelo dobro delo.”       

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish