Leclerc najhitrejši, Hamilton v napoto Verstappnu in Alonsu

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2024 .

Charles Leclerc je z močno posodobljenim ferrarijem SF24 postavil najhitrejša časa obeh prostih treningov formule ena v Imoli, kjer je ta konec tedna na sporedu dirka za VN Emilije Romanje.

Na prvem treningu je bil Monačan 0.104 sekunde hitrejši od Georgea Russella, s časom 1:16.990 pa je bil edini, ki je krog odpeljal hitreje kot v minuti in 17 sekund, popoldan pa je bil njegov krog 0.192 sekunde boljši, kot krog, ki ga je dosegel drugi najhitrejši voznik treninga, Oscar Piastri.

Nekoliko presenetljivo je tretji čas postavil Yuki Tsunoda, ki je za Leclercovim časom zaostal za le 0.380 sekunde. Četrti je bil Lewis Hamilton, Russell peti in Carlos Sainz šesti.

Max Verstappen tudi dirkaški konec tedna v Imoli začenja s težavami. Že na prvem treningu je bil nezadovoljen z obnašanjem dirkalnika in je kar dvakrat zapeljal s steze, medtem ko je največ časa izgubljal v drugem sektorju. Težave so botrovale šele petemu času na prvem treningu, težave pa so se nadaljevale tudi popoldan, ko je na drugem treningu uspel postaviti šele sedmi čas, ki je bil več kot pol sekunde počasnejši od Leclercovega. Popoldan mu je uspelo sicer premagati vsaj moštvenega kolega, med lovom na boljši čas pa mu je ponagajal tudi Lewis Hamilton, ki se je pripravljal na hitri krog in pri tem vozil na dirkaški liniji.

Hamilton je pred tem podobno oviral že Fernanda Alonsa. “Hamilton misli, da je sam na stezi!” je bil jezen Španec, ki je bil na koncu deseti.

VN Emilije Romanje, FP2:

VN Emilije Romanje, FP1:

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj