Leclerc: Lahko smo še hitrejši

Avtor prispevka: , objavljeno 28. februarja 2019 .

Charles Leclerc kljub temu, da je dopoldne postavil najhitrejši čas letošnjih testiranj poudarja, da ob tem ni vozil “na polno”. Če bi v moštvu želeli bi lahko postavil še hitrejši čas. Njegov čas 1:16.231, postavljen na najmehkejši različici Pirelijevih pnevmatik (C5) je bil skoraj sekundo hitrejši od najboljšega časa lanskih testiranj Sebastiana Vettela – 1:17.182. Kljub temu pa je mladi Monačan poudaril, da je dirkalnik sposoben postavitve še hitrejšega časa.

“Kot vsa ostala moštva tudi mi ne vozimo na polno. Še vedno so tu rezerve, nekaj tudi v meni, saj se še vedno učim in napredujem. Z vsakim odpeljanim krogom sem samozavestnejši.”

Leclerc je ob tem poudaril, da je ohranil pozitvne občutke iz prejšnjega tedna, v tem pa si je želel predvsem osredotočati na simulacije dirk.

“Dirkalnik je takšen kot je bil prejšnji teden, zelo uravnotežen. Danes je za nas zelo pozitiven dan, opravili smo veliko število krogov, kar je zelo pomembno potem, ko včeraj nismo bili veliko na stezi. Potrebno je bilo nadoknaditi izgubljene kilometre. Lepo je če si na vrhu razpredelnice, vendar to na testiranjih ne pomeni nič.”

Sama hitrost Ferrarija in njihova prepričljivost na letošnjih testiranjih, če izzuzamemo težave s hladilnim sistemom v torek ter trčenje Sebastiana Vettela v sredo sta povzročili, da so jih mediji že označili kot trenutno najboljše moštvo. O tem se je razgovoril tudi Valtteri Bottas, ki meni, da Mercedes kljub boljšemu drugemu testnemu tednu še vedno zaostaja za moštvom iz Maranella. Leclerc kljub temu ostaja trdno na tleh in poudarja, da bodo prava razmerja moči vidna šele na prvih dirkah.

“Trenutno je zelo težko oceniti kakšna so razmerja moči. Trenutno izgledamo konkurenčno, vendar pa vse do kvalifikacij v Avstraliji ne bomo vedeli kakšno je stanje. S svojim delom smo zadovoljni.”

Novinar ga je na koncu še vprašal ali bi danes stavil denar na zmago Ferrarija v Avstraliji, Leclerc pa jem odgovoril:

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish