Leclerc: Konkurentje skrivajo svojo hitrost

Avtor prispevka: , objavljeno 23. februarja 2019 .

Charles Leclerc je po prvem testnem tednu prepričan, da njihovi konkurentje še niso pokazali svoje prave hitrosti.

Moštvi Mercedes in Red Bull se v prvih treh dneh testiranj nista osredotočili na postavljanje hitrega časa. V četrtek pa so pri Mercedesu vendarle nekoliko dvignili svoj ritem, ko sta se oba njihova dirkača spustila pod mejo 1:18.

Ferrari je s Vettelom in Leclercom končal na vrhu prvi dveh dne v Barceloni. V četrtek pa je mladi Monačan malenkost zaostal za obema dirkačema Mercedesa, ki po njegovem še nista pokazala prave hitrost svojega dirkalnika.

“Časi krogov tu niso pomembni, saj gre za testiranja. Nihče ne želi pokazati svoje prave hitrosti zato se ne vozi na polno.”

“Vsi v določeni meri skrivamo svojo hitrost, ob tem opravljamo tudi različne testne programe. Pravo razmerje bo vidno šele v Avstraliji.”

“Za nas je najpomembneje, da opravimo zastavljen program. To tudi počnemo in smo trenutno zadovoljni z opravljenim delom.”

Njegov moštveni kolega Sebastian Vettel je že na začetku tedna dirkalnik označil kot “skoraj popoln”. Zaradi njihovega dobrega začetka testiranj je Valtteri Bottas označil Ferrari kot trenutno najboljše moštvo.

“Moramo trdo delati in vsak dan napredovati. Ostala moštva namreč še skrivajo svojo pravo hitrost. Trenutno smo sicer zadovoljni s samim dirkalnikom, ki se ga zelo lahko vozi.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish