Leclerc je obupal nad naslovom in pozval h koncu odmetavanja vizirjev

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2022 .

Charles Leclerc je po prvih treh dirkah sezone 2022 držal 46 točk prednosti pred Maxom Verstappnom, zdaj, po nizu težav s tehniko, napakah moštva, ter lastnih napakah, pa za njim zaostaja za 98 točk. “Sploh ne vem, koliko točk loči Maxa in mene,” je Monačan povedal pred dirko na Nizozemskem.

“Nehal sem šteti, vendar vem, da je razlika velika. Sezono bomo dokončali tako, da se bomo osredotočili na vsako dirko posebej in če bomo na koncu sezone pozitivno presenečeni, še toliko bolje. Toda glede na trenutno stanje, se nam bo izredno težko izšlo za naslov. Še vedno pa nam ostane boj za naslov med konstruktorji in za drugo mesto med dirkači, zato bomo do konca sezone dali vse od sebe.”

Dirkač Ferrarija je v Belgiji imel smolo tudi z odvrženim vizirjem, ki se je zataknil v zajemu zraka za zavore, zaradi česar je moral na nenačrtovan postanek. Vizir je poškodoval enega izmed senzorjev, zaradi česar je Leclerc prekoračil omejitev hitrosti v boksih in za to prejel pet sekundno kazen in izgubil peto mesto.

Odgovorne je pozval k iskanju rešitev. “Po pravici, česa takšnega ne moreš načrtovati,” je dejal. “Morda bi v bodoče lahko našli rešitev, da bi vizirji ostali v dirkalnikih. Tokrat je nekdo pred nami spuščal olje in skozi vizir nisem videl nič, kakor tudi verjetno ostali dirkači. Ob prvi priložnosti smo odtrgali plast folije z vizirja in znašel sem se v letečih folijah z vizirjev, in v takšnem primeru kot dirkač ne moreš storiti veliko. Seveda nisem jezen na Maxa, saj ni kriv dirkač, vendar pa bi morda morali najti način, da bi folije z vizirjev ostale v kabini dirkalnika.”

Pravila sicer prepovedujejo odmetavanje folij z vizirjev, FIA pa je v sezoni 2016 napovedala strožje upoštevanje pravila, a je takratni direktor dirk, Charlie Whiting po posvetu z dirkači ocenil, da je bolj tvegano, če dirkač poskuša shraniti folijo z vizirja v kabini, kot če ga odvrže iz kabine.

“Verjetno so imeli dobre razloge, da so črtali to pravilo, a morda obstajajo druge rešitve,” je še dodal Leclerc.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
Frela
1 leto pred

Odvrženi vizir je bil od Lanca Strola.

Nazadnje popravljeno 1 leto pred by Frela