Leclerc: Imel sem srečo v nesreči

Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2019 .

Charles Leclerc je svojo prvo uvrstitev na oder za zmagovalce opisal kot sreča v nesreči potem, ko ga je okvara enote MGU-H stala prve zmage v karieri.

Dirkač Ferrarija je sicer nekoliko slabše pričel današnjo dirko potem, ko je v prvem krogu zdrsnil na tretje mesto. Kljub nekoliko slabšemu začetku se je hitro prebil na čelo skupine in narekoval ritem. Vse je izgledalo, da bo že na svoji dirki za Ferrari prišel do svoje prve zmage nato pa so mu iz moštva sporočili težave njegove enote MGU-H. Težave so bile tako velike, da sta ga v nadaljevanju brez težav prehitela Lewis Hamilton ter Valtteri Bottas, tik za njim pa je bil že Max Verstappen.

Do tretjega mesta sta mu nato nekoliko pomagala oba dirkača Renaulta, ki sta drug za drugim zaradi težav parkirala svoja diralnika ob stezi, kar je pomenilo, da je na stezo zapeljal varnostni avtomobil, ki je ostal do zaključka dirke.

“To je žal del motošporta. Žal danes ni bil naš dan, toda zadovoljen sem z dejstvom, da je moštvo opravilo izjemno delo v odpravi težav iz prve dirke. Seveda sem kot celotno moštvo izjemno razočaran, takšne stvari so skozi sezono žal zgodijo.”

“Imeli smo srečo s prihodom varnostnega avtomobila v izjemno nesrečni situaciji, saj bi drugače zaključili nekoliko bolj zadaj.”

Prav zaradi izjemno odpeljane dirke tretje mesto zanj ni v veliko tolažbo.

“Vedno se osredotočam na stvari, ki bi jih lahko storil bolje. Danes si nismo zaslužili tretjega mesta.”

Težave Lelcerca in vrtenje Sebastiana Vettela sta izkoristila oba Mercedesa in prišla do nekoliko nepričakovane dvojne zmage. Hamilton je takoj po koncu dirke poudaril, da si danes sam zmage ni zaslužil.

“Ta dirkaški konec tedna so bili pri Ferrariju izjemeno hitri. Zagotovo so zelo razočarani.”