Leclerc ima pogodbo do 2022 

Avtor prispevka: , objavljeno 14. septembra 2018 .

Maurizio Arrivabene je dejal, da ima Charles Leclerc pogodbo s Ferrarijem podpisano do leta 2022. Z Monačanon ima Ferrari tako dolgoročne načrte. Arrivabene je razkril podrobnosti pogodbe, ki jo je Leclerc podpisal ob vključitvi v Ferrarijevo dirkaško šolo pred leti.
“S Charlesom smo prvo pogodbo podpisali novembra leta 2015. Takrat smo se že dogovorili glede njegove prihodnosti v Formuli 1, enako smo storili z Giovinazzijem. To pomeni, da smo spremenili tudi način organizacije naše dirkaške šole in tudi način kako bomo razvijali dirkaške talente v prihodnosti.”

“Charles tako ni presenečenje, saj je eden naših najbolj nadarjenih dirkačev v Formuli 1. Hvala Bogu je dirkač, ki je z nami odrastel in upam, da bo ostal z nami vsaj do konca sezone 2022. Ko sprejemaš odločitve glede dirkačev moraš gledati dolgoročno.”

Ob tem je dodal, da je bila njegova odločitev zamenjava Raikkonena z Leclercom, Finec pa je odločitev sprejel povsem mirno.
“Odločitev sem sprejel jaz, posvetoval pa sem se z nekaterimi kolegi, ki so preučili številne dejavnike. Kljub temu zelo spoštujem Kimija, ki je izjemen dirkač in človek. Potrebno je bilo sprejeti odločitev glede prihodnosti našega moštva in mislim, da smo storili pravilno potezo, za nas in za njega.” Arrivabene je dejal, da je Raikkonen razumel odločitev in ne pričakuje, da bi ta odločitev vplivala na njegovo formo v zaključku sezone.
“Imam zelo dober odnos s Kimijem tako, da je razumel mojo odločitev. Je profesionalec. Nekateri so mi dejali, da mu odločitve ne bi smel povedati v Monzi. Toda za te, ki tako govorijo nikoli ne bi bil pravi čas. Je profesionalen dirkač, zato do konca sezone od njega pričakujem njegov maximum.”