Leclerc: Ferrarijeva odločitev je bila pravilna

F1: Charles Leclerc meni, da je bil Ferrarijeva odločitev na VN Kitajske pravilna
Avtor prispevka: , objavljeno 14. aprila 2019 .

Charles Leclerc je dejal, da je bila Ferrarijeva odločitev, da s Sebastianom Vettlom zamenjata mesti, pravilna. Monačan je v začetku dirke vozil na tretjem mestu, Vettel pa mu je z majhnim zaostankom sledil vse do desetega kroga, ko so se v moštvu odločili izdati ukaz, da ga Leclerc spusti predse. To je storil krog kasneje in Vettel je poizkušal nadoknaditi šest sekundni zaostanek za dirkačema Mercedesa.

Vettlu poizkus ni uspel, Ferrari pa je Leclerca pustil na stezi nekoliko dlje, da bi za sabo zadržal Valtterija Bottasa, zaradi česar je izgubil mesto proti Maxu Verstappnu, ki je v bokse zapeljal krog pred njim.

Po dirki je Leclerc dejal: »Če gledam na svojo dirko, bi bilo bolje, če bi šli v bokse prej. Toda če pogledamo, kaj je bilo bolje za moštvo, so se odločili prav, saj so poizkušali upočasniti Mercedes, da bi ga lahko Seb prehitel. To je bil cilj. Vendar pa se nam ni izšlo, smo pa vsaj poizkusili, zdaj pa gledamo naprej.

Odločitev ni bila lahka. Imel sem težave z gumami. Oba sva jih imela, toda v tistem trenutku je bil Seb hitrejši. Ker pa je za mano vozil nekaj krogov, je poškodoval gume, s katerimi je nato imel nekaj težav, ko me je prehitel.«

Šef moštva Ferrari, Mattia Binotto je po dirki dejal, da razume, če je Charles jezen, toda moštveni taktiki so pred ukazom, da z Vettlom zamenjata mesti, pretehtali vse možnosti, da bi preprečili pobeg Mercedesov. »Težko je soditi,« je povedal. »V tistem trenutku smo poizkušali storiti vse, da ne bi izgubili še več časa proti Mercedesu. Zamenjava mest je bila edina možnost, da nam uspe. Poizkušali smo, a nam ni uspelo, toda zdelo se je prav, da Sebastianu damo  priložnost. Kot moštvo smo storili vse, kar smo lahko.

Foto: Ferrari