Leclerc: Cilj je naslov 

Avtor prispevka: , objavljeno 13. septembra 2018 .
Charles Leclerc je dejal, da bo cilj v naslednji sezoni osvojitev naslova svetovnega prvaka, če bo Ferrarijev dirkalnik tako konkurenčen kot je letos.
Mladi Monačan bo v naslednji sezoni v italijanskem moštvu nadomestil Kimija Raikkonena in tako postal njihov drugi najmlajši dirkač v zgodovini. Ob tem je poudaril, da je letošnji dirkalnik SF71H sposoben osvojiti naslov. Prav to pa bo njegov cilj v naslednji sezoni, če bo Ferrarijev dirkalnik tako konurenčen.
“Zaenkrat je še težko govoriti, toda moj cilj je opraviti svoje delo najbolje kar lahko z dirkalnikom, ki ga bomo imeli. Letos imajo dirkalnik, ki lahko osvoji naslov in če bo naslednje leto enako potem bo moj cilj osvojitev naslova. To pa je gotovo velika stvar. Moral bom še napredovati kot dirkač, cilj pa bo doseči najboljše rezultate.”
Na vprašanje ali bi se lahko v naslednji sezoni boril s štirikratnim svetovnim prvakom Sebastianom Vettelom tako kot se je v svoji krstni sezoni 2007 Lewis Hamilton proti Fernandu Alonsu je odgovoril:
“To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko ljudi. Ali sem pripravljen ali ne vam ne morem povedati. Lahko ste videli pri Lewisu, da je bil že takoj ob prihodu v Formulo 1 na vrhu. Verjamem, da če si dovolj dober – izkušnje vedno pomagajo, v slabšem dirkalniku  si pripravljen tudi za sedež v najboljšem moštvu že praktično takoj ko prideš v ta šport. Če pa v naslednji sezoni moji rezultati ne bodo dovolj dobri, da bi ostal pri Ferrariju bo povsem normalno, da odidem v slabše moštvo. Tako vidim jaz te stvari.”
Ob tem se zaveda, da pri Ferrariju ne bo imel učnega leta ampak bo moral že takoj prinesti rezultate.
“Moram doseči pričakovanja. Nisem odšel v Ferrari, da bi se učil. Mislim, da sem imel letos zelo dobro sezono v kateri sem se lahko veliko naučil. Naslednje leto moram doseči rezultate, ki se pričakujejo. Tako je to v najboljših moštvih. Ne rečem, da se ne bom nič več naučil. Seveda sem bom še marsičesa naučil, saj je še veliko stvari, ki jih lahko popravim, izboljšam. Bom pa zagotovo bolje pripravljen, kot sem bil ob začetku letošnje sezone.”
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish