LECLERC: Cilj je, da FERRARI čim prej osvoji NASLOV PRVAKA

Avtor prispevka: , objavljeno 25. decembra 2020 .

Mladi Monačan se optimistično odpravlja v novo leto in ima zelo ambiciozne cilje. “Sicer bo težko, da bi leta 2021 osvojili naslov prvaka, toda verjamem v naš uspeh – vsakič, ko vstopim v dirkalnik,” je 23-letnik povedal v intervjuju za Sky Nemčija.

Njegov šef Mattia Binotto je ostal bolj zadržan in želi z Leclercom in novincem v moštvu Carlosom Sainzem biti vsaj na vrhu ekip sredine polja. “Osvojiti tretje mesto, to ni povsem nemogoče. To mora biti naš minimalni cilj,” je nedavno dejal šef ekipe Ferrari. Na drugi strani pa je bil Leclerc s cilji kolj jasen in konkreten. “Biti moramo realni, a istočasno tudi optimistični. Moja naloga je, da skrbim za to, da Ferrari v najkrajšem času osvoji naslov prvaka. To ne bo enostavno, toda moramo v verjeti,” doda Monačan. V nedavno nazaj končani sezoni se je Ferrari s svojim dirkalnikom SF1000 – zaradi njihove 1000. dirke v Formuli 1 – z maksimalnimi ambicijami. Na koncu so dosegli šesto mesto med ekipami, kar je bil najslabši rezultat po 40 letih.

Medtem, ko si je šef ekipe Mattia Binotto za sezono 2021 zadal realne cilje, so le-ti od Charlesa Leclerca nekoliko višji, saj potihoma cilja tudi na naslov. – Foto: Ferrari

Mladi Leclerc je govoril tudi o svojem rivalstvu z dirkačem Red Bulla Maxom Verstappnom. “Kot otroka se nikakor nisva razumela. Sedaj sva bolj zrela in opravila veliki napredek. Verstappen je dober fant, toda ko nosiva čeladi, znova prihaja do tekmovalnosti in dvobojev, kot v času gokartov,” tako Leclerc.   

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish