Leclerc bo pri Ferrariju le Vettlov pomagač

Avtor prispevka: , objavljeno 9. januarja 2019 .

Nekdanji dirkač Formule 1, Mario Andretti meni, da je Charles Leclerc prezgodaj prestopil k Ferrariju, kjer bo kot drugi dirkač verjetno moral pomagati moštvenemu kolegu Sebastianu Vettlu, saj moštvo iz Maranella najbrž ne bo dovolilo medsebojnih dvobojev. Leclerc se je v svoji prvi sezoni v formuli ena, v dirkalniku Sauberja odrezal zelo dobro in s tem prepričal bivšega šefa moštva, Sergia Marchionneja, da Monačanu dajo priložnost namesto Kimija Raikkonena.

21-letni Leclerc bo na dirki za VN Avstralije, ki bo 17. marca, postal drugi najmlajši dirkač Ferrarija v zgodovini in čeprav Andretti v njem vidi veliko talenta, pa Američana skrbi, da se Vettel ne bo tako zlahka odrekel statusu vodilnega dirkača ekipe, zdaj ko ob njem ni več Raikkonena.

“Na prvi pogled je dirkaška zasedba Vettel – Leclerc dobra, edina alternativa bi bila, da bi v moštvu ostal Raikkonen, saj se je zelo dobro razumel s Sebastianom. Toda bomo videli,” je dejal Andretti. “Leclerc je videti zelo dober, ker je mlad ima pred sabo lepo prihodnost. To, da napreduje v Ferrari, je bila Marchionnejeva zamisel, toda nisem prepričan, da je to pravi trenutek za Charlesa. Ker sta v moštvu dva dirkača, mora eden biti vodilni, drugi pa njegov pomagač, saj se nikdar ne obnese, če imaš dva vodilna dirkača,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish