Leclerc bo preveril razloge za pozen postanek

F1: Charles Leclerc meni da je možnosti za zmago v Bakuju zapravil na kvalifikacijah
Avtor prispevka: , objavljeno 28. aprila 2019 .

Charles Leclerc je po napaki na kvalifikacijah dirko začel z osmega mesta. Dirkač Ferrarija meni, da ga je prav sobotni spodrsljaj stal višje uvrstitve, poleg tega pa ni povsem prepričan, če je bila njegova taktika poznega postanka pravilna.

Monačan je dirko na srednje trdih gumah začel nekoliko bolj zadržano in je celo izgubil nekaj mest, a se je zatem zavihtel v vodstvo, ko so tekmeci na mehkejših gumah po trinajstih krogih dirke zapeljali v bokse. Ferrari je Leclerca na stezi obdržal do 34. kroga, kar je po mnenju mnogih bila napaka.

Leclerc verjame, da je moštvo izbralo pravo taktiko, vendar pa bo preveril podatke, na katerih je le ta temeljila. “Verjamem, da imajo razlog, da so mu pustili na stezi,” je povedal. “Preden kar koli komentiram, moram preveriti podatke, saj imajo v garaži več podatkov, kot jaz v dirkalniku. Menim, da sem izgubil nekaj časa, ko so me prehiteli Valtteri, Lewis in Seb.”

Čeprav je vozil na mehkejši zmesi gum, Leclercu ni uspelo zmanjšati zaostanka za vodilnimi dirkači, zato se je odločil ubraniti peto mesto in hkrati poizkusiti napasti najhitrejši krog na dirki, ki letos prinese dodatno točko. “Vprašal sem, če imamo kakšno možnost, da se vrnemo in dejali so, da ne, zato sem od tam naprej nehal loviti dirkače pred mano. Želel sem le ohraniti gume in odpeljati najhitrejši krog, ko bom imel priložnost.”

Dirkalnik je bil na srednje trdih gumah zelo dober, je priznal Leclerc, toda prepričan je, da je možnosti za zmago zapravil z napako na kvalifikacijah. “Na srednje trdih gumah smo bili zelo, zelo močni, toda če pogledate vodilne so najdaljše nize odpeljali na srednje trdih gumah. Za nas bi bila to lahko zelo pozitivna dirka, in po pravici povedano, Ferrari ni storil nobene napake. Napako sem storil jaz včeraj.”