Leclerc bi stavil na nedeljsko zmago Russella

Avtor prispevka: , objavljeno 4. decembra 2020 .

Dirkač Ferrarija, Charles Leclerc upa, da lahko njegov prijatelj in sotekmovalec iz časov kartinga, George Russell, v nedeljo z Mercedesovim dirkalnikom doseže celo premierno zmago v Formuli 1. Monačan je dejal, da bo Russell verjetno vsaj na stopničkah, sam pa upa, da bo celo zmagal. “Vem, da je to precej optimistično, toda vem, da je zelo dober in šel bi celo stavit, da bo zmagal,” je povedal Leclerc še pred prvim prostim treningom, kjer je Russell postavil najhitrejši čas.

Po mnenju Leclerca pa bo Russell ta konec tedna lahko pokazal, česa je sposoben, četudi bo namesto Lewisa Hamiltona dirkal le na tej dirki.

Zmago rojaka pa napoveduje tudi McLarnov dirkač Lando Norris, ki meni, da ima Mercedes prav na tej dirki najmanjšo prednost pred tekmeci, zato bo pred Georgom težka naloga. “Če je Mercedes kje imel majhno prednost, je to tukaj in George je stopil v vrhunsko moštvo ravno ob enem najtežjih koncev tedna zanje. Nikakor mu ne bo lahko, toda mislim, da na kvalifikacijah lahko osvoji pole position in na dirki zmaga, saj vem, da kako dober dirkač je. Verjamem, da tudi drugi vejo, prepričan pa sem, da to vejo tudi pri Mercedesu. Seveda mu bom malce zavidal, če bo dosegel res dober rezultat ali zmago. Toda na koncu mu bi to vseeno privoščil. Upam, da se bova na stezi kmalu ponovno borila drug z drugim.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish