Le še nekaj tednov do električne revolucije

Avtor prispevka: , objavljeno 20. avgusta 2014 .

Motošport bo že prihodnji mesec doživel preporod, saj z dirko v Pekingu, na sceno stopa “zelena” dirkaška serija – Formula E. Koledar dirk zaenkrat obsega deset prireditev, zamisel o prvenstvu električnih dirkalnikov pa ima korenine v letu 2012.

Prvenstvo pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA se začne septembra, konča pa junija prihodnje leto, kljub drugačnemu rohnjenju pogonskih motorjev pa rojstvo novega prvenstva spremlja navdušenje in zanimanje, saj se motošport obrača v smeri nove ere – električnega avtomobilizma. Motošport je vedno služil kot nekakšna platforma za razvoj tehnologij, ki so nato našle pot na ceste v rokah navadnih smrtnikov. Prav s takšnim namenom pa je tudi nastala Formula E.

Novodobnemu športu pa hrbta niso obrnile niti ekipe Formule ena, saj je v Formulo E vpleteno tako Williamsovo podjetje za napredne tehnologije, kot tudi McLarnovo hčerinsko podjetje McLaren Electronics. Prvo skrbi za baterije, slednje pa za pogonski sklop in nadzorno elektroniko dirkalnikov. Poleg je seveda tudi Renault.

Šasije dirkalnikov izdeluje Dallara, Michelin pa je uradni gumar, nabor voznikov in ekip pa le povečuje možnost za uspešen debi serije, saj med njimi najdemo nekatera v motošportu dobro znana imena. Ekipe so Amlin Aguri, Andretti Autosport, Audi Sport ABT, China Racing, Dragon Racing, E.Dams Renault, Mahindra Racing, Trulli GP, Venturi Grand Prix ter Virgin Racing.

Med dirkači je kar nekaj slavnih priimkov, tudi takšnih, ki so se bolj ali manj uspešno preizkusili v Formuli ena, IndyCaru, med moškimi vozniki pa sta tudi dve ženski predstavnici. Ena izmed njiju je Katherine Legge, poleg nje pa bo nastopil nečak legendarnega Ayrtona Senne, Bruno Senna, pa Nicolas Prost, sin večkratnega svetovnega prvaka Alaina Prosta. V dirkaške vode se vračata Nick Heidfeld in pa Jarno Trulli, slednji kar s svojim moštvom.

Kako zanimivo bo prvenstvo je seveda težko trditi, bo pa vsekakor veliko znano po prvem ePrixu, kot imenujejo dirke. Te bodo potekale na pretežno novih prizoriščih, čeprav se bo karavana med sezono ustavila tudi na znanih prizoriščih, kot je naprimer Monte Carlo.

Kot novost v motošportu pa niso le električni pogonski motorji, temveč tudi tako imenovan “Fan boost”. Gre za priložnost, da gledalci glasujejo za svoje najljubše dirkače dirkače, ki so nato med dirko deležni dvo in pol sekundnega dodatnega pospeška. Dodatna moč je na voljo le trem dirkačem z največ glasovi za vsako dirko.

Pred začetkom sezone so ekipe opravile pet testiran, kjer pa ni bilo videti kaj veliko, saj so se ekipe in dirkači večinoma le privajali na novo tehnologijo. Prva prioriteta ekip bo zagotovo vzdržljivost dirkalnikov, šele kasneje se bodo intenzivneje posvetili tudi drugim vidikom dirkalnika z imenom Spark-Renault SRT_01E, kot je naprimer aerodinamika, kjer bo moč pridobiti prednost pred tekmeci v enakih dirkalnikih. Ekipe bodo šele v drugi sezoni začele same oblikovati in razvijati svoje dirkalnike, v skladu s pravilniki seveda, kar bo verjetno močno pospešilo razvoj električnih tehnologij.

Format dirkaškega vikenda sestavlja en prosti trening, kvalifikacijski trening ter 45 minut dolga dirka, ki je omejena le časovno in ne na število krogov, kot je to v navadi pri Formuli ena. Med dirko se bodo morali dirkači pri obveznem postanku v boksih presesti v svoj drugi dirkalnik, saj baterije za zdaj še ne zmorejo shraniti dovolj električne energije za celotno dirko, kar pa vodilni možje serije upajo, da se bo z razvojem v prihodnjih mesecih in letih tudi spremenilo. Ekipe bodo tako morale pripravljati dva dirkalnika za oba svoja dirkača, kar je še ena posebnost.

Prva dirka bo torej 13. septembra, potekala pa bo v kitajskem mestu Peking, po ulicah okrog olimpijske vasi. Dirki sledi več kot dvomesečni premor do naslednje dirke v Maleziji, ki bo 22. novembra. Sezona se nato nadaljuje s po eno dirko na mesec, konča pa se 27. junija v Londonu.

Prenose dirk si boste zaenkrat lahko ogledali le preko spleta, ali pa na programih FOX Sports, ITV, CCTV, CANAL+, pred prvo dirko pa bo znanih še nekaj drugih TV kanalov, kjer bo mogoče spremljati prenose.

Foto: FormulaE