Le Mans bo gostil 1000. dirko razreda MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 19. januarja 2023 .

Letošnja dirka razreda MotoGP na legendarnem dirkališču Le Mans bo zelo posebna, saj bo to že 1000. dirka v več kot sedemdesetletni zgodovini najelitnejšega motociklističnega tekmovalnega razreda.

Že v lanski sezoni si je dirko na tem prizorišču v živo ogledalo več kot 110 000 gledalcev. Ob tem pa si je prislužilo nagrado za najbolje izpeljan dirkaški vikend v letu 2022. Prav zato ne gre dvomiti, da bo tudi letošnji dirkaški konec tedna na tem prizorišču postregel z izjemnim vzdušjem.

Omenjeno dirkališče je dirko razreda MotoGP prvič gostilo leta 1969, od sezone 2000 pa je stalnica na koledarju.

Prva dirka najelitnejšega motociklističnega tekomvanja je bila sicer na sporedu junija 1949. Sezona pa je takrat štela za današnje razmere zgolj šest dirk. Vse so se odvile v Evropi. Letos denimo dirkače čaka kar 21 dirk na petih kontinetnih. 125 dirkačev iz dvajsetih držav se lahko pohvali z vsaj enim naslovom svetovnega prvaka v kateri izmed kategorij. 29 držav in 73 prizorišč pa se lahko pohvali, da je gostilo dirko najboljših motociklistov. Letos se bo ta številka z dirkama v Indiji in Kazahstanu še povečala.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj