Lauda zamenjal pokale za brezplačno avtopranje

Avtor prispevka: , objavljeno 12. julija 2015 .

Kmalu potem ko je Lewis Hamilton označil pokale, ki jih najboljši trije dirkači dobivajo na dirkah, označil kot grde, je v javnost prišlo priznanje Nikija Laude, da je on svoje večkrat zamenjal za brezplačno pranje avtomobila v avtopralnici.

Hamilton je v kritikah dejal: “Moramo narediti boljše pokale, grozljivo je, kako slabi so postali.”

Britanski prvak je prejel podporo s strani Jacka Carra, managerja dizajna in proizvodnje pri Creative Awards, ki je že sodeloval pri izdelavi nekaterih nagrad v motošportu. Carr pravi, da imajo Hamiltonove besede smisel in da bi jih lahko razširil v pogovore z vodilnimi Formule 1, vključno z Berniejem Ecclestonom, ki ima večino komercialnih pravic v zvezi z najvišjih razredom motošporta.

Tudi Niki Lauda se je strinjal s Hamiltonovimi komentarji. Avstrijec, ki je bil prvak v sezonah 1975, 1977 in 1984, je , po njegovih besedah, večino dobljenih pokalov sovražil. “Večino jih je bilo grdih in neuporabnih zame,” je povedal Lauda. Zaključil pa je s priznanjem, da je z njimi na nek način trgoval, ko jih je zamenjal za brezplačno pranje avtomobila v avtopralnici v bližini njegovega doma.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo