Lauda: Vettlova kazen je smešna

Avtor prispevka: , objavljeno 24. junija 2018 .

Niki Lauda meni, da bi Sebastian Vettel za trčenje s Valtterijem Bottasom v prvem zavoju današnje dirke moral dobiti višjo kazen. Nemecu je uspel dober štart nato pa je v prvem zavoju zaradi blokiranja sprednjih koles trčil v Valtterija Bottasa in mu tako predrl zadnjo levo pnevmatiko. Komisarji dirke so to nesrečo pregledali in Nemcu dodelili pet-sekundo kazen za povzročitev trčenja. Kazen je Vettel opravil med svojim drugim postankom v boksih in se do konca dirke prebil na peto mesto, dve mesti pred Bottasom. Na vsem tem pa ni bil niti malo navdušen Niki Lauda, ki je po dirki na vprašanje ali bi lahko danes oba Mercedesova dirkača dirko zaključila kot prvi in drugi odgovoril:
“Mislim, da bi nam lahko uspelo in res ne razumem zakaj je Vettel za takšno veliko napako dobil samo pet-sekundno kazen. To je premalo.”
“Lahko bi mu dali višjo kazen. Tako mislim. Pet sekund ni nič, sebi in Bottasu je uničil celotno dirko.”
Lauda je to dejal kmalu potem, ko je Lewis Haimlton po ogledu posnetka trčenja dejal:
“Nisem čisto dobro videl, toda sam sem zelo razočaran saj smo imeli možnost, da bi imeli oba dirkalnika danes na prvih dveh mestih. To je cilj ekipe in Valtteri je ta vikend opravil zelo dobro delo kot že celotno sezono.”
“Vsi smo šli na polno v prvi zavoj. Ko ti nekdo tako uniči dirko in za to skoraj dobi še skoraj pohvalo se ne bi smelo zgoditi, da se vrne in konča dirko pred teboj.”
Bottas je bil po dirki precej bolj miren, zadovoljen s svojim povratkom v dirki kljub poškodovanemu dnu dirkalnika.
“Proti prvemu zavoju sva šla drug ob drugemu, jaz sem bil na zunanji strani. Zaviral sem nekoliko pozno, toda še vedno pustil dovolj prostora na notranji strani, toda on me je zadel. Imel sem predrto pnevmatiko zaradi tega pa sem poškodoval tudi dno dirkalnika kar je zelo vplivalo na mojo dirko.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish